Organizatorjem že 54. tekmovanja za pokal Vitranc bo šlo na roko tudi vreme, vremenska napoved je ugodna, tako da se obeta nova vrhunska prireditev z odličnimi razmerami na tekmovalni progi, na kateri se bodo tik pred zaključkom sezone svetovnega pokala v francoskem Meribelu pomerili najboljši alpski smučarji.

Snega je dovolj

"Proga, na kateri bo potekalo tekmovanje, je zasnežena z zadostno količino naravnega in kompaktnega snega. Glede na veliko zaupanje, ki ga uživamo pri Mednarodni smučarski zvezi, je bila tokratna snežna kontrola nekoliko nenavadna, saj je potekala na daljavo. Kontrolo je dejansko opravil vodja kranjskogorskega tekmovanja Aleš Vidic, ki je vse ključne podatke o debelini in trdoti snežne podlage, kakovosti in temperaturah snega predstavniku Fis Emmanuelu Coulderju sporočil kar po elektronski pošti," je bil ob današnji predstavitvi na novinarski konferenci v Ljubljani zadovoljen generalni sekretar organizacijskega komiteja pokala Vitranc.

Veliko stopnjo zaupanja Kranjske Gore kot tradicionalne postaje svetovne karavane kaže tudi dejstvo, da ima Vitranc na koledarju svetovnega pokala zagotovljen termin tekmovanja tudi v naslednjih štirih letih. Brezhibne priprave tekmovalne proge ne more načeti niti napovedano toplo spomladansko vreme. "Pripravljeni smo na vse scenarije, tudi na morebitno tropsko vročino, a kakšnih izrednih razmer ni napovedanih, tako da se nam obeta nova lepa prireditev," se je ob tem pošalil Medven.

Ligety bo lovil četrto zaporedno zmago v Podkorenu

V Kranjski Gori pričakujejo največje zvezdnike tega športa, nosilce olimpijskih kolajn iz Sočija in nosilce kolajn s svetovnega prvenstva v Vailu in Beaver Creeku, ki se bodo na zadnjih dveh tekmah pred finalnim dejanjem sezone v Meribelu merili tudi za najboljše izhodišče tako v skupni razvrstitvi svetovnega pokala kot tudi v posebnem veleslalomskem in slalomskem seštevku. Lani je v veleslalomu slavil ameriški as Ted Ligety, ki bo lovil svojo četrto zaporedno zmago in rekordno sedmo vitranško. Nemec Felix Neureuther je zmagal na slalomu.

Največji favorit bo Avstrijec Marcel Hirscher, ki si bo prav v Kranjski Gori skušal zagotoviti ključno zalogo točk za nov veliki kristalni globus, vitranški tekmi pa bosta morda dali že dokončni odgovor tudi o lastniku veleslalomskega in slalomskega globusa. Hirscher pri naskoku na vrh ničesar ne želi prepustiti naključju. Formo za sklepni del sezone je nabiral prav na poligonu v Kranjski Gori, kjer so v minulih dneh vadili tudi švedski in finski tekmovalci ter slovenska ekipa.

Ob slabših izidih Slovencev malo domačih navijačev

Edino stvar, ki bi jo organizatorji želeli spremeniti, v sicer utečenem in brezhibno organizacijsko izpeljanem tekmovanju, je, da bi Vitranc znova postal še privlačnejši za domače navijače. Manjkajoči magnet so domači tekmovalci, ki bi se borili za najboljših pet mest na obeh tekmah. Največja aduta domače vrste sta Žan Kranjec v veleslalomu in Matic Skube v slalomu, ki pa nimata najboljše popotnice, saj v Kranjski Gori še nista osvojila točk.

Veteranom Mitji Dragšiču, Mitji Valenčiču, Reneju Mlekužu, Urški Hrovat in Alenki Dovžan, ki bi lahko opešani ekipi pomagali na smučišču, so namenili povsem drugačno vlogo, preizkusili se bodo kot manekeni na modni reviji ob predstavitvi novega, še skrivnostnega opremljevalca Smučarske zveze Slovenije.

Z zastavo brezplačen vstop

Vsi obiskovalci pokala Vitranc, ki bodo prinesli na tekmovanje dovolj veliko slovensko zastavo in bodo zagotovili, da bodo z njo vzpodbujali nastopajoče, bodo imeli brezplačen vstop.

Prvi dan tekmovanja, v soboto, ko bo tudi javno žrebanje startnih številk za nedeljski slalom, bo poskrbljeno tudi za zabavo. Vrhunec zabave Q Max Party bosta nastopa hrvaške popevkarice Nine Badrić in slovenskega mojstra pop ritmov Magnifica.