Da je Mazejeva v dobri formi in da lahko na obeh tekmah ta konec tedna od nje pričakujemo visoki uvrstitvi, je nenazadnje pokazala tudi z današnjim nastopom na treningu smuka, ki je bil tudi edini preizkus proge pred jutrišnjo tekmo, saj je včerajšnji trening odpadel. Mazejeva je na današnjem treningu zaostala (+0,56) le za Tino Weirather, njena tekmica Fenningerjeva pa je bila četrta, a že z zaostankom, večjim od sekunde (+1,10).

"Tekme v Banskem so bile dobre za mojo samozavest po treh odstopih v svetovnem pokalu. Dobro sem se pobrala, tekme so bile težke, vse to čakanje in pritisk, dobro je steklo in dobro sem opravila. Res pa je, da pred naslednjimi tekmami ne morem biti povsem mirna, ampak smučam dobro in lahko sledim svoji liniji," je v Garmisch-Partenkirchnu dejala slovenska šampionka.

Proga v Garmischu Mazejevi ustreza in čeprav so prireditelji morali v četrtek prvi trening smuka zaradi novozapadlega snega odpovedati, je bilo že danes skoraj vse v redu. "Proga je lepa, mogoče je bilo danes še malo mehkega snega na progi, upam, da bodo organizatorji to spravili stran, da bom čim bolje čutila smuči. V srednjem delu tako nisem imela nobene hitrosti in sem imela kar težave. Mislila sem, da bo rezultat bistveno slabši, kot je bil na koncu, a menim, da se da še veliko izboljšati. Drugače pa mi je proga res všeč, idila je lepa, tukaj vlada dobra energija, vreme je lepo in res uživam," je povedala vodilna smučarka svetovnega pokala.

V Nemčiji se mudijo še tri slovenske smučarke. Ilka Štuhec je bila danes na treningu 26. (+2,84), Vanja Brodnik 50. (+5,25), Ana Bucik pa ni nastopila.

Sezona svetovnega pokala se hitro približuje koncu, saj smučarke čaka le še 8 tekem. Smuk in superveleslalom v Garmischu, veleslalom in slalom v Aareju, ter še zadnjič vse štiri discipline na zaključku svetovnega pokala v Meribelu. Vsekakor se do zadnje tekme obeta hud boj za veliki kristalni globus med Mazejevo in Fenningerjevo, Slovenka pa ima trenutno 44 točk prednosti.

"Pritisk sem si že tako naredila sama z dvema izpadoma v Mariboru, za kar sem si sama kriva, Anna nima nič s tem. Bo pa zanimivo in napeto do konca. A sama sem pripravljena in upam, da zmagam," je zaključila Mazejeva.

Preberite tudi:

Zgodovina Garmischa: med Tino in Anno manj kot odstotek razlike