Aktualni prvaki najmočnejše hokejske lige na svetu so vendarle slavili, potem ko so na tekmi preobratov zapravili vodstvo z začetka tekme. Sreča se je tokrat obrnila na stran domačega moštva, ki so v devetih poskusih šele drugič v sezoni, prvič po 16. oktobru, tekmo dobili po kazenskih strelih.

Kralji so tekmo proti najboljši ekipi vzhodne konference bolje začeli. Po prvi tretjini so vodili že z 2:0 z zadetkoma Mariana Gaborika in Jeffa Carterja. A so nato gostje prišli do izenačenja, v polno sta zadela Tom Gilbert in Brendan Galagher, z zadetkom Maxa Paciorettyja pa so v tretji tretjini celo povedli s 3:2.

Kazalo je že, da bodo branilci šampionskega naslova ostali brez točke, a so v zadnji minuti srečanja kralji le izsilili podaljšek. Petinštirideset sekund pred koncem rednega dela je zadel Gaborik, pomemben gol za 3:3 pa je s podajo pripravil slovenski as Kopitar, ki je po podaljšku brez golov zadel tudi odločilni kazenski strel za pomembno zmago v boju za končnico.

Naslednjo tekmo bodo kralji odigrali čez dva dni, v noči na nedeljo po slovenskem času. Tokrat nasprotnik ne bo kanadska ekipa, bo pa prvi zvezdnik ekipe Kanadčan. V Los Angeles namreč prihaja Pittsburgh s Sidneyjem Crosbyjem.

"Ko smo se pripravljali na izvajanje kazenskih strelov, smo se počutili zelo samozavestni, v zraku je bilo čutiti, da nam pa zdaj vendarle lahko uspe in na koncu nam je res," je bil zadovoljen Gaborik, ki je bil ob Kopitarju in Carterju uspešen izvajalec kazenskih strelov.

"Seveda, če bi izkoristili vse naše priložnosti, ki smo jih zapravili in jih podarili tekmecu, bi si prihranili nekaj živcev in ne bi bilo potrebe po junaških posredovanjih," je po koncu tekme bil stvaren v oceni branilec Jake Muzzin, ki je ob koncu rednega dela plošček najprej preusmeril do Kopitarja, ki je nato podal Gaboriku za podaljšek.

Hokejisti Los Angelesa se tudi letos krčevito borijo za preboj v končnico. Z novima dvema točkama so se na osmem mestu razvrstitve zahodne konference izenačili s Calgary Flames. Obe ekipi imata po 74 točk.