PRIDRUŽITE SE, PRVI MESEC SAMO 1 EUR
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Tenis - Mednarodni - Davisov pokal

Golubev A.-Seppi A.
2
Kazahstancem v Astani le redki pripisujejo možnosti za zmago, čeprav so lani recimo Švicarje močno namučili. Dejansko imajo prvi dan lepo priložnost za eno točko, toda ne v tem obračunu. Golubev je sezono začel obupno (2-6) in bo proti finalistu Zagreba najbrž osvojil največ niz, za kaj več pa ne bo zneslo.

Tenis - Mednarodni - Davisov pokal/ekipe

Velika Britanija-ZDA
1
Velika Britanija se bo v Glasgowu na trdi podlagi udarila z Američani v postavi brata Murray, Ward, Inglot, kot rezerva pa bo mladi Edmund. Odločili so se za trdo podlago, pri kateri bo žogica odskakovala nekoliko višje, torej pogoji, kot naročeni za Murraya in slabši za Isnerja, ki bo s tem dosegal manj asov. Pričakujem dve lahki točki za Sira Andrewa, potem pa potrebujemo še eno za zmago. Kje jo bomo dobili? Menim, da je ključ do napredovanja v Donaldu Youngu, ki je zelo labilen igralec in bi ga navijaška atmosfera v nabito polni dvorani (vstopnice so razprodali v pičlih desetih minutah) kaj hitro znala vreči iz tira. Ward ima vsekakor šanse tudi proti Isnerju, katerega rezultati se letos nikakor ne skladajo z njegovim visokim rankingom. Kar je še lepše, pa je dejstvo, da ima VB možnosti za zmago tudi v konkurenci parov, kjer se bosta z Bryanoma verjetno udarila Inglot in starejši Murray. No, dvojčka nista več rosno mlada in sta letos recimo proti Inglotu že dvakrat izpadla, le da je slednjemu pomagal njegov stalni partner pri dvojicah, Romun Mergea.

Tenis - Mednarodni - Davisov pokal/ekipe

Argentina-Brazilija
1
Argentinci v Buenos Airesu ob nogometnem vzdušju ne bi smeli imeti prevelikih težav. Realno bi Brazilija na točko lahko računala v konkurenci parov, kjer so res močni, no mogoče tudi Belucciju še uspe koga premagati v "singlu", ampak za tri zmage bi se jim morala pa že "Marija prikazati". Argentina gre dalje...

Tenis - WTA - Kuala Lumpur

Goerges J.-Dulgheru A.
1
Juli Goerges je moja tiha favoritinja za zmago na tem turnirju. Tule je izločila najprej Kudrjavcevo, potem pa lekcijo odčitala še obetavni Ukrajinki Kozlovi, tule se poteguje že za polfinale. Proti Romunki sicer uradnega dvoboja še nista igrali, a se mi zdi, da ji bo njen slog igre ustrezal, saj je Dulgherujeva precej pasivna in se bo Nemka hitreje odločala za napade. Če bo vsaj približno tako natančna, kot v obeh srečanjih ta teden, potem uspeh ne bi smel izostati.  

Rugby - Mednarodni - Super Rugby

Brumbies-Western Force
1
Če iščete tretji par za dopolnitev "doubla", bo tole kar prava izbira. Brunbiesi na zadnjih srečanjih praviloma pokažejo, da so bolj kakovostno moštvo, nazadnje pa so doma tekmece iz Pertha odpravili za kar 22 točk. Tokrat napovedujem zmago za 10!