Goste je ob živce spravljal predvsem domači vratar John Gibson, ki je že v prvi tretjini zbral 15 obramb, na koncu jih je v statistiko vpisal 37. Na začetku tretje tretjine ga je premagal le Alex Galchenyuk, medtem ko so bili pri Anaheimu strelci Francois Beauchemin, Šved Rickard Rakell in Cam Fowler, slednji je ob koncu tekme zadel prazen gol.

V boju za končnico se Winnipegu, petouvrščeni ekipi zahoda, ni uspelo nekoliko odlepiti od zasledovalcev, med katerimi so tudi igralci Los Angelesa, moštva slovenskega hokejista Anžeta Kopitarja. Jets so doma z 1:3 izgubili proti Ottawi, tako da ostajajo pri 76 točkah, štirih več od kraljev, ki pa imajo tudi dve tekmi manj. Za zmago gostov je bila odločilna druga tretjina, v kateri sta v polno zadela Kyle Turris ter Bobby Ryan. Ko je v 12. minuti zadnjega dela gol dosegel še Erik Kondra, je bilo jasno, da bosta točki odšli v Ottawo.

Izid 3:1 je bil tudi na tekmi med Coloradom in Pittsburghom, za zmago domačih so v polno zadeli Jerome Iginla, Nathan MacKinnon in Šved Gabriel Landeskog, nekaj upanja je po znižanju zaostanka na 1:2 gostom vlil Rus Jevgenij Malkin.

Tekma med Detroitom in New York Rangers je bila v sredo edina, ki se ni končala po rednem delu in na kateri izid ni bil 3:1. Domači Detroit je po podaljšku zmagal z 2:1, odločilni gol je dosegel Čeh Marek Zidlicky.