Kot je uvodoma dejal Štefančič jr., sicer ne maramo, da nam lažejo, vendar pa bi bil, če bi vsi ves čas govorili resnico, popoln dolgčas in katastrofa. Laž deluje kot socialni transfer in nas ohranja pri življenju. Ko lažemo, smo po njegovem prepričanju tudi zelo kreativni.

Vuk Godina se je strinjala, da bi bilo, če bi vsi govorili le resnico, življenje neznosno. Je pa po njenih besedah pomembno tudi, kako razumemo laž. Štefančič jr. meni, da je včasih treba zato, da ljudje sprejmejo odločitev, ki jim je v prid, tudi lagati in takšno laž vidi kot dobro laž. A poleg dobrih obstajajo tudi slabe laži, ki, kot je dejala Vuk Godina, privedejo do tega, da ljudje delajo v nasprotju z lastnim interesom.

Štefančič jr. kot eno največjih laži postsocializma vidi tranzicijo, kot so jo prikazovali, kot nekaj, kar nima veze s kapitalizmom. "To je laž, tranzicija je kapitalizem," je dejal. Vuk Godina meni, da na polju ideologije laž ni vedno zavestna in da, če je govora o postsocializmu na Slovenskem, večina tistih, ki govori o tranziciji, resnično verjame vanjo.

Da Kapitalizem ni ideologija, je po prepričanju Štefančiča jr. še ena laž. Tudi to je ideologija in mreža, ki jo ohranja, je zelo prostrana, je dejal.

Svetu danes po besedah Vuk Godine vladajo združeni možgani ZDA. Na eni strani imamo tako ogromno koncentracijo znanja in na drugi neznanja. A temu, ki je izrinjen, je vseeno, če poseduje resnico. Vseeno je, kaj tak človek misli, je menil Štefančič jr., s čimer pa se Vuk Godina ni strinjala. Sama meni, da se, če bi temu res bilo tako, kapitalski centri ne trudili vršiti nadzora.

Vsi pa lažemo o seksu in denarju, je prepričan Štefančič jr., kar nas, kot je dejal, pripelje do trenutno največje laži v Sloveniji - Petdeset odtenkov sive. "Prepričujejo nas, da je to ženski film, a ni. To je moški film in moški roman," je dejal in dodal, da skuša oboje ženske prepričati, da so že toliko osvobojene, da se lahko pustijo spet podrejat, to pa je, tako Štefančič jr., vrhunec sofizma.

Govorca sta se v Konzorciju, kjer je bilo poslušalcev vsaj še enkrat toliko kot sedišč, na tem mestu dotaknila tudi feminizma. Ta bi moral po prepričanju Vuk Godine danes marsikaj premisliti na novo, saj se je svet v od njegovih začetkov precej spremenil.

O temah, ki jih odpira, pa bi morala premisliti tudi levica. Ta danes po besedah Vuk Godine nima moči, saj že približno 30 let odpira popolnoma napačna in nepomembna vprašanja. Danes je bistveno vprašanje, kako smo prišli do tega, da je pet evrov na dan kriterij bogastva in ne vprašanja, kot so denimo istospolne poroke in podobno, meni Vuk Godina.

Vprašanja, povezana z drugačnostjo, so sicer za Slovence po njenih besedah travmatična točka, saj nam manjka zgodovinska izkušnja, da biti drugačen ne pomeni nuno tudi biti nevaren.

Dotaknila sta se tudi umetnosti preživetja v času, ko je vse več ljudi brezposelnih. Ti so po besedah Vuk Godine aktivirali tiste načine preživetja, ki so se skozi zgodovino pokazali za delujoče, ki pa so vsi postavljeni zunaj zakona. A teh strategij - siva ekonomija, korupcija in podobno, kot je dodal Štefančič jr. ne bi bilo, če jih ne bi uporabljali tudi tisti, ki pa imajo denar.