V sporočilu za javnost je Union Olimpija v torek zapisala, da ste se pridružili treningom ekipe. Verjetno ne bo ostalo le pri tem?

Zaenkrat treniram z moštvom in čakam na odločitev vodstva, ali bodo z menoj sklenili pogodbo do konca sezone ali ne. Toda sam sem skoraj prepričan, da bo do sodelovanja prišlo.

Kdo iz kluba vas je kontaktiral?

Poklical me je trener Memi Bečirović, s katerim sem sodeloval že na svetovnem prvenstvu v Turčiji. Izrazil je željo, da bi prišel pomagat. Dejal je, da mu manjka igralec mojega tipa. Dino Murić je namreč igralec rakete, Blaž Mahkovic pa bolj trojka kot štirica. Odločilo je, da imava oba iste cilje, in to je osvojitev državnega prvenstva. Govoril pa sem tudi z direktorjem Matevžem Zupančičem.

Kaj lahko doprinesete Olimpiji?

Moja vloga bo drugačna, saj sem bil na Polzeli nosilec, tu bom bolj pomagal zunaj igrišča in v garderobi, na parketu pa ne bom v takšni vlogi kot pri Hopsih.

Kako ste se razšli s Hopsi?

Korektno. Razumeli so situacijo in mi takoj prižgali zeleno luč.

Kako komentirate dosedanje letošnje predstave Olimpije?

Če ocenjujem situacijo od zunaj, so nihali od vrhunskih do popolnoma povprečnih predstav. Cilj v Evropi je bil drugi krog, kar so izpolnili. Neuvrstitev v finale pokala Spar pa je ogromen spodrsljaj. Kot sta tudi poraza s Cibono in Metalcem v Stožicah po visokih prednostih. Ne vem točno, kaj se je dogajalo. Morda je bil pritisk prevelik ali pa je bilo kaj drugega. Sicer so za mlado ekipo nihanja razumljiva, a prej omenjenih tekem ne bi smeli izgubiti. S tema zmagama bi se namreč v tem trenutku povsem enakovredno borili za končnico v ligi ABA.

Kako so vas sprejeli novi soigralci?

Z nekaterimi sem že igral, tako da s te plati ni nobenih težav. Čuti se, da je prišel nov trener. Stara hierarhija namreč ne velja več. Vse se postavlja iz ničle. Tisti, ki so pri Alešu Pipanu igrali manj, imajo sedaj enakovredno možnost, da se dokažejo Memiju Bečiroviću in si izborijo več minut na parketu. S tem so dobili nov zagon in motiv, kar se pozna, saj je bilo na mojem prvem treningu prisotne veliko energije in discipline.

Omenili ste, da je glavni razlog za vaš prihod osvojitev državnega prvenstva. To pa bo vse prej kot lahko, kajneda?

Zaključni turnir pokala Spar je pokazal, da utegne biti letošnja končnica državnega prvenstva sila izenačena. Olimpija in Krka sta v ligi ABA peta in šesta, pa sta imeli na turnirju silne težave. Ljubljančani so izpadli v polfinalu, Novomeščani pa so v finale prišli šele po srečnem razpletu. Vsak bo seveda iskal svojo priložnost. Pri Olimpiji je vedno cilj osvojiti naslov državnega prvaka, čeprav je v zadnjih petih letih Krka dominirala. Ne bo lahko, toda želja po vrnitvi pokala v Ljubljano je ogromna.

Pri 40 letih ste še vedno eden najboljših posameznikov v ligi Telemach. Koliko časa še nameravate vztrajati pod obroči?

Pred mesecem in pol sem napovedal, da bom končal kariero. Zaenkrat še stojim za tem. Kaj bodo prinesli trije meseci pri Olimpiji, ne vem. A zaenkrat se nagibam k temu, da bom kariero zaključil. Prav zato je želja po državnem naslovu še toliko večja.