Ruski predsednik Vladimir Putin je na sestanku s predstavniki notranjega ministrstva poudaril, da je bil petkov umor Borisa Nemcova političen. Dodal je, da se takšni umori v Rusiji ne bi smeli dogajati.

»Takšne tragedije se v Rusiji ne bi smele dogajati,« je Putin dejal na sestanku notranjega ministrstva. »Potrebujemo nov, bolj kakovosten način dela notranjega ministrstva, kakor tudi dela pravosodja. Največ pozornosti bi morali nameniti zločinom, ki pretresejo celotno državo, vključujoč tiste s politično noto,« je bil jasen.

Direktor ruske varnostne službe (FSB) Alexander Bortnikov je danes sporočil, da so sicer prišli do nekaj osumljencev, a le v eni od smeri različnih preiskav.

Preiskava namreč poteka v več smereh: nekateri so prepričani, da so Nemcova ubili, da bi s tem poskrbeli za destabilizacijo politične situacije v Rusiji, drugi menijo, da je povezan z njegovim stališčem o terorističnem napadu na uredništvo Charlie Hebdo v Parizu, možna pa je tudi povezava s poročilom o vlogi Rusije v ukrajinski krizi, ki ga je nameraval kmalu objaviti. Preiskujejo pa tudi možne motive, ki izvirajo iz njegovega zasebnega življenja.