Zdaj je Divca indijski računalniški mogotec, Vivek Ranadive, imenoval za podpredsednika Sacramenta, ki bo pri svojem delu svetoval tudi trenerjem, poleg tega pa bo ocenjeval igralce ter ekipi s svojim znanjem pripomogel pri novačenju predvsem evropskih košarkarskih talentov.

Divac je z reprezentanco Jugoslavije leta 1990 in 2002 osvojil naslova svetovnih prvakov, osem let je igral za Los Angeles Lakers, dve za Charlotte in šest za Sacramento.

"Zame je velika čast, da sem se lahko vrnil v mesto, ki mi je dalo toliko nepozabnih izkušenj. Velikokrat sem sanjal o vlogi, kjer bi lahko čudovitim navijačem vsaj malo vrnil in jim skušal omogočiti osvojitev lige NBA. Viveku bi se rad zahvalil za priložnost, veselim pa se že, da si bom v Sacramentu ustvaril še več posebnih spominov," je ob tem dejal Divac.

Sacramento je edinkrat v finalu končnice igral leta 2002, ko mu je pomagal prav Divac. Pred tem je moštvo v končnici zaigralo tudi leta 1981, ko je izhajalo še iz Kansas Cityja, edini ligaški naslov pa je osvojilo leta 1985, ko je imelo sedež v Rochesterju.

Divac je v Sacramentu nosil številko 21, ki so jo v klubu upokojili leta 2009. Je eden izmed le štirih košarkarjev lige NBA, ki so v karieri dosegli 13.000 točk, 9000 skokov, 3000 podaj, 1600 blokad in 1200 ukradenih žog, poleg njega si to statistiko lastijo še Kareem Abdul-Jabbar, Hakeem Olajuwon in Kevin Garnett.