Drugo zaporedno tekmo v Kanadi so kralji odigrali v Alberti, natančneje v Edmontonu, kjer so palice z oljarji prekrižali tretjič v sezoni. Prvo tekmo so kralji na začetku sezone doma dobili z visokih 6:1, drugo pa so v Alberti izgubili po kazenskih strelih s 3:2.

S pravimi priložnostmi se je tekma odprla tako za goste kot za domače, že takoj sta tako svoje znanje morala razkazati Jonathan Quick in nekdanji kralj Ben Scrivens. Los Angeles je povedel v 9. minuti, ko je Kopitar podal nazaj na modro črto do Matta Greena, ki je z bombo od daleč premagal pokritega Scrivensa. Tik pred iztekom prvega dela so gostje že vodili z 2:0. Kopitar in Trevor Lewis sta začela protinapad, Hrušičan je lepo čakal s podajo, nato pa Lewisa našel na drugi strani, ta pa je matiral Scrivensa za 0:2.

»Ena bolj popolnih tekem«

V 23. minuti tekme sta hiter protinapad izvedla Tyler Toffoli in Jeff Carter, slednji pa je Scrivensa ukanil med nogama 18 sekund pred koncem kazni Quicku. V 34. minuti so domači zaostanek znižali, palico je v gneči pred Quickom uspešno podstavil Luke Gazdic. Domači so na krilih zadetka zaigrali bolje, a ob izteku 37. minute jih je umiril četrti napad gostov, ki je tako izničil prejeti zadetek. Najprej je poizkušal Nick Shore, na koncu pa je od strani s klečečega položaja zadel Clifford za 1:4.

Los Angeles je dobro nadaljeval tudi v zadnji tretjini. Po kombinaciji obrambnih igralcev in Lewisa je plošček v napad popeljal Kopitar, ki je iz zapestja ustrelil od daleč in s svojim trinajstim zadetkom v sezoni še petič premagal Scrivensa za 1:5. Končni izid je v 46. minuti postavil nekdanji kralj Teddy Purcell.

"To je bila ena tistih bolj popolnih tekem v zadnjem času. Zadnje tedne nam ni šlo dobro, izgubljali smo in tokrat smo nujno potrebovali zmago. Zdaj sta glede na čas v letu in na naš položaj na lestvici potrebni vsaki dve točki, ki jih lahko dobimo. Veliko bo odvisno samo od nas, nikakor pa si ne želimo, da bi o naši usodi odločala druga moštva," je po tekmi povedal Kopitar.

Kralji po treh porazih do pomembne zmage

Kralji so po treh porazih tako znova prišli do zelo pomembne zmage v boju za končnico. Serija tekem proti ekipam iz Kanade se za Los Angeles nadaljuje čez dva dni v Staples Centru, ko bodo palice prekrižali z Montrealom.

V ostalih tekmah so New Jersey Devils s 3:1 ugnali Nashville Predators, Columbus Blue Jackets so s 3:5 klonili proti Washington Capitals, Florida Panthers pa proti Toronto Maple Leafs z 2:3. Dallas Stars so po podaljšku strli odpor New York Islanders s 3:2, Minnesota Wild so z enakim izidom premagali Ottawa Senators po kazenskih strelih, Philadelphia Flyers so po podaljšku z 2:3 klonili proti Calgary Flames, Tampa Bay Lightning so s 3:0 ugnali Buffalo Sabres, Arizona Coyotes so proti Anaheim Ducks izgubili z 1:4, Vancouver Canucks pa proti San Jose Sharks z 2:6.