Ljubljanski hokejisti so danes končali mednarodno sezono. Moštvo, ki je večino sezone preživelo na zadnjem mestu lestvice razširjenega avstrijskega prvenstva in že nekaj krogov pred koncem izgubilo še zadnje, že tako pičle možnosti za preboj v končnico, pa je danes v Gradcu prikazalo eno boljših predstav v sezoni in se poslovilo s tesnim porazom.

Zeleno-bele zdaj čaka daljši premor, saj se bo državno prvenstvo nadaljevalo šele konec marca. Ljubljančani se bodo v polfinalu merili s Celjani.

V dvorani Liebenau je bilo precej več v igri za domače. Ti so lovili zadnjo vstopnico za četrtfinale in na daljavo bili boj s Celovčani in Dornbirnom. A začetek je bil hladna prha za domače, saj so gostje, ki so v Gradcu igrali brez osmih igralcev na seznamu poškodovanih, za nameček pa ni bilo niti kapetana Aleša Mušiča, ki si je v nedeljo zvil gleženj, že v četrti minuti šokirali domače gledalce in navijače, ko je na šele tretji tekmi v ligi Ebel svoj prvi gol dosegel Aljaž Ogrizek.

Po vodilnem golu Ogrizka so imeli slovenski prvaki še dve polpriložnosti, a so tako kot na zadnjih tekmah zgrešili okvir gola. Domači, ki so z enim ušesom spremljali tudi celovški obračun, so do izenačenja prišli po dvomljivih izključitvah gostov, kar jim je prineslo 72 sekund igre z dvema igralcema več, silovit strel pa je prinesel gol, ko je prvič klonil mladi Tomaž Trelc. Ta se je sicer izkazal pri 19 strelih domačih.

Blestel pa je tudi v nadaljevanju, ko je v obup spravljal domače napadalce in navijače, ki so že videli več ploščkov v mreži, a je bil vedno na pravem mestu. V 32. minuti je imel veliko priložnost Tom Zanoški, ki pa je zgrešil prazen gol iz neposredne bližine, z enako mero pa je v 39. minuti na graški strani vrnil branilec Matt Kelly.

V zadnjem delu so domači ob spoznanju, da Dornbirn vodi v Celovcu, zaigrali zelo napadalno in pritiskali, Trelc pa je bil 18-krat na pravem mestu. V 59. minuti bi lahko gostje z igralcem manj celo zmagali, v nasprotni napad sta krenila Zanoški in Hunter Bishop, a je bila podaja prvega premalo natančna.

V zadnji minuti, le šest sekund pred koncem pa veselje za domače, a je bil po mnenju gostov gol povsem neregularen, saj je v prostoru Trelca stal domači napadalec. Sodniki so po nekajminutnem pregledu posnetka odločili, da zadetek priznajo. Morda tudi zaradi informacije, da so Celovčani prišli do preobrata in zmage, kar pomeni, da so se oni uvrstili v končnico. Ljubljančani pa bi si za prikazano igro na zadnji tekmi tudi zaslužili zmago.