Kliton Bozgo:

Tekma med Olimpijo in Mariborom zagotovo ostaja derbi. Ko je bila Olimpija v tretji ligi, je igrala pokalno tekmo z Mariborom, pa je bila tudi takrat tekma napeta. Tudi takrat je bil to derbi in še vedno je, v Sloveniji bo vedno tako. Današnji tekma bo pomembna tudi zaradi položaja na lestvici. Če Maribor zmaga, lahko preide na prvo mesto, če zmaga Olimpija, pa bi se vijoličnim zelo približala. Favorit je Maribor, ker je v zadnjih sezonah odigral veliko zahtevnih tekem in je vajen igrati pod pritiskom. Maribor je v tej sezoni odigral dvanajst tekem v Evropi, toda tudi Olimpija ima svoje načrte. Resda je doživela kar nekaj sprememb. Če so prišli kakovostni igralci, je to dobro. Vendar ti nogometaši potrebujejo nekaj časa, da pridejo v tekmovalni ritem. Tudi Olimpija ima zelo kakovosten igralski kader. In nenazadnje je dobro začela drugi del sezone. Resda je premagala zadnjeuvrščeno ekipo, vendar je štiri gole vseeno treba znati doseči. S to zmago so Ljubljančani pridobili nekaj samozavesti in imajo vso pravico upati na ugoden rezultat. Zadnja tekma v Mariboru, ki se je končala s 3:3, je bila zelo zanimiva. Že takrat so odločale malenkosti, zdaj bi lahko bilo podobno. Pričakujem dinamično tekmo in da bosta ekipi igrali na zmago, ki bi pred nadaljevanjem sezone obema pomenila veliko.

Sašo Udovič:

Tekma med Mariborom in Olimpijo je v slovenskem prostoru vedno bila derbi in vedno bo. Vprašanje je le, kakšen je ta derbi, kar je povezano s stanjem v klubih. Ljubljansko-mariborski obračun je na domačem prizorišču vedno ponudil največ čustev, nekatere tekme so vsekakor primerljive s tistimi v močnejših ligah. Maribor ima ob nesporni kakovosti igralskega kadra, urejenosti v klubu in izdelani viziji prednost tudi v tem, da se bo spomladi lahko osredotočil le na igranje v državnem prvenstvu in pokalu. Ker niso več v evropskem tekmovanju, ne bodo imeli napornega ritma sreda–sobota, kar vsakega igralca izčrpa. Dogajanja v Olimpiji ne bi preveč komentiral, saj sem bil še nedolgo nazaj član tega kluba. Danes vsekakor pričakujem, da bo kulisa v Stožicah vredna imena derbija in da bo tekma minila brez ekscesov. Teh je bilo v zadnjih letih preveč. Slišim, da bodo Green Dragons bojkotirali tudi tekmo z Mariborom, za kar obstajajo globlji razlogi. Vsi vemo, da Olimpija brez skupine Green Dragons ni Olimpija – in obratno. Klub brez navijačev seveda ne more biti klub v pravem pomenu besede. Njihova odsotnost s tribun ni dobra za Olimpijo, ljubljanski in celoten slovenski nogomet.

Marinko Galič:

Ne glede na vse je tekma med Mariborom in Olimpijo najbolj odmevna v slovenski ligi. Čeravno Domžale in v tem trenutku tudi Celje stojijo bolje od Ljubljančanov. Ni pa derbi niti blizu temu, kar je včasih bil. Kakovost slovenske lige je bila nekoč na dosti višji ravni. Na začetku devetdesetih, ko je bilo prisotne še dosti jugoslovanske šole, je bil derbi nekaj izjemnega. Stadiona sta bila vedno polna. Olimpija se je do danes transformirala v neko novo Olimpijo in morda je tudi zato derbi z Mariborom izgubil pravi naboj. Morda se bo to vrnilo, ko bodo Ljubljančani močnejši. Že leta napovedujejo kakovostno rast, a do tega ne pride. Sedaj poskušajo bazirati na mladih, a to je lahko dvorezen meč, saj ob njih potrebuješ izkušene posameznike, ki morajo biti dobri, da jih lahko kaj naučijo in usmerjajo. Milenko Ačimović se sicer trudi in poskuša nekaj narediti. Maribor je danes tisto, kar je bila Crvena zvezda včasih v Jugoslaviji. Pobere vse, kar je kakovostnega v Sloveniji, saj ima ime, uspehe in denar. Tudi zato Olimpiji ni lahko.