Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Anglija - Premier

Liverpool - Burnley
1

Liverpool je v zadnjem času v odlični formi, zagodel mu jo je le Bešiktaš, ki je rdeče po enajstmetrovkah izločil iz evropske lige. Na zadnjih 10 tekmah premier lige pa je Liverpool osvojil kar 26 točk in po božiču je zbral največ točk od vseh premierligašev. Kljub poraznemu začetku sezone so fantje z Anfielda zdaj že povsem v boju za vsaj četrto mesto, ki pelje v ligo prvakov, to pa je tudi cilj sezone kluba. Zdi se, da bo Liverpool tudi v tem krogu nadaljeval z ofenzivo na Manchester United in Arsenal, ki sta peščico točk pred njim, saj Burnley realno gledano sodi v drugo angleško ligo in bo po vsej verjetnosti na Anfieldu ostal praznih rok.

Nogomet - Nemčija - Pokal

Bayern - Eintracht (B)
1

Bavarci so nesporni favoriti, da ne le zmagajo, temveč odpihnejo Eintracht. Čeprav bo Guardiola najbrž kateremu od nosilcev igre v pokalu namenil počitek, je vse razen prepričljive zmage Bavarcev nepredstavljivo, saj je jasno, da tudi v tej sezoni na domačih tleh šteje le dvojna krona.

Nogomet - Španija - Pokal

Villarreal - Barcelona
2

Villarreal je zelo nevaren nasprotnik v tej sezoni, kar je spoznala tudi Barcelona, ki ga je pred kratkim v prvenstvu stežka doma premagala s 3:2. O moči rumene podmornice zgovorno priča tudi zadnji rezultat, ko je v nedeljo v gosteh proti Realu iztržila remi (1:1). To vse bo gotovo pravšnje opozorilo za Katalonce, ki si po lanski sezoni brez lovorik letos ne želijo ničesar prepustiti naključju, zato bodo kljub prednosti dveh golov z domače tekme tudi v gosteh odločno startali na zmago, in odšli v finale pokala, podcenjevanja pa prav gotovo ne bo.

Nogomet - Slovenija - 1. liga

Olimpija - Maribor
2

Večni derbi v Stožicah bo tokrat nekoliko čuden, saj na tribunah ne bo navijaške skupine Green Dragons, ki še naprej bojkotira vse domače tekme Olimpije. Na največjem slovenskem stadionu bodo torej odmevali štajerski napevi, kar nedvomno odvzame (ali pa močno zmanjša) prednost domačega terena Olimpije. In ker sta moštvi v takšnih okoliščinah, torej na papirju, vse prej kot enakovredni, je jasno, kdo je danes favorit za zmago. Mariborčani so se v jesenskem delu prvenstva preveč ukvarjali z ligo prvakov, kar jih je stalo številnih točk v domačem prvenstvu, sedaj pa ni več motečih faktorjev in vijoličasti so v drugi del prvenstva startali odločni, da pokažejo svojo pravo moč in izničijo zaostanek za Domžalami in še enkrat postanejo prvaki. Tekma z Olimpijo bo na tej poti bolj spodbuda kot ovira.

Košarka - ZDA - NBA

Miami – LA Lakers
1

Miami z bratoma Dragić lovi končnico, za kar pa se bo moral še pošteno potruditi, saj približno 20 tekem pred koncem rednega dela na Vzhodu zaseda 7. mesto, tik za njim pa je pet ekip, ki prav tako še niso obupale. Vročica letos na svojem parketu igra zelo slabo, saj je dobila le 11 od 28 domačih tekem, toda danes je priložnost, da se izkupiček nekoliko popravi, saj v goste prihajajo jezerniki, ki so v razsulu in razmišljajo le o tem, kako bi končali na čim nižjem mestu in dobili čim boljši izbor na draftu. Ta tekma glede na vložek in motivacijo obeh ekip (da o razliki v kvaliteti ne govorimo) ne bi smela biti niti približno izenačena, domači pa bi morali že do zadnje četrtine priti do lepe prednosti in ta večer bi lahko prišel tudi čas, da svoj prvi koš za Miami doseže tudi Zoran Dragić.