S tem so prišli do svoje 70. točke v sezoni in se po točkah na lestvici zahodne konference izenačili z osmouvrščenim Calgaryjem in devetouvrščenim Los Angelesom.

"Toliko energije ekipa že dolgo ni imela," je bil po tekmi zadovoljen trener San Joseja Todd McLellan. Domači strateg je priznal, da ima za to veliko zaslug novinec Ben Smith, ki na dan tekme po zamenjavi igralcev prišel iz Chicaga. Že v svoji prvi tekmi za novo ekipo je tudi dosegel gol, in sicer prvega na tekmi, njegovo delo pa so dopolnili Joe Pavelski (z 32. golom je zdaj sam na četrtem mestu najboljših strelcev), Matt Irwin in Patrick Marleau.

"Za mano je nor dan. Ko sem zvedel za zamenjavo, sem na hitro odšel v stanovanje, vzel nekaj stvari in odhitel na letališče. V San Francisco sem prišel tik pred tekmo, če ne bi imeli spremstva policije, ne bi bil pravočasen. Na srečo se je vse srečno končalo, lepšega začetka v novem klubu si ne bi mogel želeti," je dejal Smith, ki je v statistiko k golu dodal tudi podajo.

Zanesljivi zmagi sta dosegla tudi ekipi Chicago in New York Rangers. Branilci naslova so s 5:2 ugnali Carolino, najboljši igralec tekme je bil kapetan Jonathan Toews, ki je dosegel prva dva gola in pozneje dodal še podajo na tekmi, na kateri je Chicago po dveh tretjinah že vodil s 4:0.

V New Yorku pa je odločala zadnja tretjina. Po dveh so Rangers proti najuspešnejši ekipi lige, Nashville Predators, vodili z 2:1, a v zadnjem delu dosegli še dva gola, zadnjega je v zadnji minuti s strelom v prazno mrežo prispeval Rick Nash, ki se je utrdil na drugem mestu najboljših strelcev lige. Z 38 goli za tri zaostaja za Aleksom Ovečkinom, pred Stevenom Stamkosom pa ima ravno tolikšno prednost.