Čeprav je imela Mazejeva v letošnji sezoni pred Fenningerjevo že več kot 300 točk prednosti, ju zdaj loči le še 44 točk. V Banskem se je kljub dvema drugima mestoma Mazejeve razlika zmanjšala še za 40 točk, saj je bila Fenningerjeva obakrat nepremagljiva. Njun dvoboj za veliki kristalni globus bo tako še zelo zanimiv, do konca sezone pa smučarke čakajo le še tekme v Garmisch-Partenkirchnu, Aareju in zaključek svetovnega pokala v Meribelu.

Glede na zadnje rezultate je Fenningerjeva kljub zaostanku 44 točk sedaj na stavnicah prva favoritinja za ponovno skupno zmago, kar ji je uspelo že lani.

Recept za uspeh je sproščeno smučanje z veseljem

"Še sama ne vem, kako sem tako hitra. Mislim le na smučanje in dobre uvrstitve potem prihajajo same po sebi. Sicer sem bila ob začetku vikenda tudi nekoliko šokirana, potem ko so tekmi odpovedali, a danes je bila kulisa res vrhunska. Zelo sem uživala, sem sproščena in smučati tako je zame nekaj posebnega. Smučam res z veseljem in mislim, da je to tista razlika, s katero potem pridejo rezultati," je po današnji zmagi v Banskem dejala Avstrijka.

Vse pa zanjo v tej sezoni ni šlo tako gladko, saj pred svetovnim prvenstvom ni blestela. V Beaver Creeku je nato osvojila tri medalje, kar ji je dalo še dodaten zagon in njena forma v primerjavi s tisto iz prve polovice sezone je zdaj povsem nekaj drugega. "Veliko sem razmišljala o tem, kako bi lahko pred meseci hitreje smučala, a zdaj mi gre in sem najhitrejša. Pozna se tudi dobro opravljeno delo v preteklosti, forma je zdaj res na vrhu," je povedala Fenningerjeva, ki je nadvse zadovoljna s polnim izkupičkom točk v Banskem.

Konec dober, vse dobro

"Jaz pravim tako, konec dober, vse dobro. Potem ko smo imeli prve dneve zahtevno igro živcev, sem zdaj dobila potrditev, da se lahko kosam s tem pritiskom, za mano je res uspešen konec tedna. Tekem v svetovnem pokalu je veliko in ni čisto preprosto biti skoncentriran za vsako posebej," je povedala nova vodilna v seštevku superveleslaloma, ki je s prvega mesta v seštevku discipline danes izrinila Američanko Lindsey Vonn.

V mladosti si je želela biti skakalka

Vendar pa Fenningerjeva ni vedno hotela biti alpska smučarka, vedela je le, da si želi uspešno športno kariero. "Ko sem bila mlajša, sem želela postati smučarska skakalka zaradi velikih uspehov Andyja Goldbergerja. A zdaj imam malo več kilogramov in sem zelo vesela, da mi je uspelo v alpskem smučanju," je dejala sicer še vedno drobna in vitka Fenningerjeva.

S slovensko šampionko Mazejevo je že na svetovnem prvenstvu in lani na OI v Sočiju večkrat bila boj stotink, sedaj pa se borita še za veliki kristalni globus. Pravi, da Črnjanko nadvse spoštuje: "Zelo se spoštujeva medsebojno in najin dvoboj za skupno zmago bo zelo hud vse do konca."