Tako lahko sila preproste torbice obešamo kjerkoli po stanovanju. Ko eno napolnimo, pa sešijemo drugo. Preprosto, kajne?

Potrebščine

Za izdelavo torbic potrebujemo: blago za torbico, blago za podlogo, okrogle lesene ročaje in prejico za vezenje ali gumbe za okras (po želji)

Postopek izdelave

Odrežemo dva kosa blaga in dva kosa podloge. Vsak naj meri 45 x 45 centimetrov, ne pozabimo pa na dodatnih 5 centimetrov za šiv. Po želji lahko na torbico tudi kaj izvezemo. Kosa podloge in kosa blaga postavimo z licem na lice in vsakega posebej sešijemo po enem od 50 centimetrov dolgih robov. Nato oba dela sešijemo še 20 centimetrov po krajših robovih, tako kot prikazuje slika A.

Dele postavimo tako, da se stikata kosa blaga in kosa podloge. Nato razpremo prvi in zadnji sloj blaga ter z okroglim predmetom s premerom 25 centimetrov na sloj podlage in blaga zarišemo okrogle vogale in jih sešijemo. V podlagi in blagu pustimo odprtino za obračanje, kot prikazuje slika B. Sešijemo še zunanja sloja, obrežemo vogale in odvečen dodatek za šiv ter obrnemo torbico od znotraj navzven, tako da podloga s hrbtno stranjo pade v torbo.

Tri centimetre od zgornjega dela roba na podlogo s krojaškim svinčnikom ali kredo zarišemo črto. Rob zapognemo okrog ročaja in ga prišijemo na zarisano črto tako, kot kaže slika C.