ROLOJI so na trgu že vrsto let, marsikdo bi se vprašal, kaj je tu sploh lahko novega. Res težko, pa kljub vsemu. Vsako leto se izboljšujejo mehanizmi za upravljanje; enostavne PVC-materiale izpodrivajo kovinski detajli, tkanine so bolje obdelane in imajo tako daljšo življenjsko dobo. V povezavi z bogato izbiro tkanin dobimo izjemen izdelek gladkih, enostavnih linij, kar je v moderni arhitekturi zelo priljubljeno.

Poseben tip roloja se imenuje DUO. Po sistemu delovanja in montaže oziroma umestitve v prostor je zelo podoben klasičnemu prostovisečemu roloju, posebnost je tkanina, ki je razdeljena na popolnoma transparentne in netransparentne pasove. Ker blago teče dvoplastno, omogoča popolno ali le delno zasenčitev.

ZAVESE PLISE odlikuje izjemna praktičnost, enostavnost, hkrati pa izjemna dekorativnost in kakovost senčenja. Upravljanje je ročno, posebnost pliseja pa je, da je ta hip edino senčilo, s katerim lahko zastiramo od spodaj navzgor. To je pogosto dobrodošlo v kuhinjah, da je pogled na funkcionalne površine zastrt, pogled skozi zgornji del steklene površine pa ostaja odprt. Poleg tega so pliseji idealna rešitev za okna nepravilnih oblik, tako trikotnih in trapezoidnih kot polokroglih.

Senčila DUETTE® spadajo v družino plisejev. Najpomembnejša razlika je, da je tkanina Duette® tkana kot satovje, torej dvojna. To prinaša nekaj dobrodošlih lastnosti. Senčila Duette® pozimi v prostoru prihranijo do 12 odstotkov energije, poleti pa ščitijo pred soncem, topel zrak tako ostane med senčilom ter steklom in se na tak način prostor manj segreva. Hkrati nudijo dodatno zvočno izolacijo.

Za več informacij obiščite salona Senčila Bled na Bledu ali v Arji vasi.