V steni, široki 135 centimetrov, bi imela omaro, ostalo prepuščam vam. Čaka me tudi prenova kopalnice, kopalno kad bi zamenjala za stoječi tuš, v kopalnici bi bil še pralni stroj (mogoče v omari, da bi bile nad njim police z brisačami?), skrita košara za umazano perilo, vsi pripomočki za nego in pranje. Za vrati levo je radiator, vrata se odpirajo navznoter. Za vašo pomoč se vam lepo zahvaljujem! Marija

Odgovor: Z velikim veseljem sem prebrala vaše spodbudno pismo! V eni od sob, ki ste jo namenili svojim odraščajočim vnukom, ne bo težko najti dovolj prostora za umestitev vseh želenih pohištvenih elementov. Narisala sem eno od možnih različic opreme v prostoru. Poleg garderobne omare, za katero ste že sami predlagali prostor, predlagam, da umestite nekoliko nižji regal, višine morda 160 centimetrov, s policami za shranjevanje knjig in igrač. Svetujem vam, da umestite normalno veliko ležišče 90/200 z možnostjo izvlečnega še enega ležišča, ki je pod posteljo. Prostor vam to dopušča. Uporabite ga v primeru, če bosta dva vnučka hkrati prenočevala pri vas. Pisalno mizo manjših dimenzij lahko umestite ob nasprotni steni. Ostali del sobe pa naj jim ostane za igro. Vsi pohištveni elementi naj bodo svetlih barv – videz jesena, miza in stol pa sta lahko v živi modri barvi.

V kopalnici vam predlagam, da umestite tuškad polkrožne oblike 90 x 90. Pralni stroj naj bo v veliki omari s policami za vse potrebne pripomočke. Predlagam vam, da v stranišču namestite vrata, ki se odpirajo navzven, s tem pridobite prostor za bide in stranišče. V kot pa lahko umestite majhen kotni umivalnik.

Veliko veselja z vašimi vnučki vam želim!

Inge Kalan Lipar, univ. dipl. inž. arh.