Najlepše družinske hiše leta 2014 so izbrali bralci revije Moja hiša – moj dom, ki so lahko glasovali na spletni strani in facebooku omenjene revije. Izbor je bil razdeljen v tri kategorije – tradicionalna hiša, moderna hiša in prestižna hiša. Bralcem je bila med tradicionalnimi hišami najbolj všeč Marlesova hiša Delta, med prestižnimi hišami pa jih je najbolj prepričala hiša Bella. Obe so v Marlesu zasnovali z mislijo na boljše bivalno okolje, energijsko učinkovitost in varovanje okolja.

Hiša Bella je presežek predvsem v arhitekturnem in estetskem smislu, hišo Delta pa odlikujejo zlasti kakovostni materiali in varčna zasnova, kar je seveda tudi odlika hiše Bella. Z naprednim pristopom, izkušnjami in odličnostjo v arhitekturnih rešitvah sta obe nagrajeni hiši postali dom za veččlanski družini, ki jima je Marles uresničil vizijo kakovostnega in udobnega življenja.

Navdušenje nad pristopom Marlesovih arhitektov

Kot pravijo lastniki hiše Delta, so se odločili za gradnjo hiše na ključ, saj se sami niso želeli ukvarjati z gradnjo in posameznimi izvajalci. Zelo zadovoljni so bili z Marlesovo svetovalko v prodaji, ki je, kot pravijo, svoje delo res opravljala s srcem. Marlesovi strokovnjaki so ves čas skrbeli za nadzor in kakovost vseh del na objektu. Tako v celoti jamčijo za kakovost vseh projektnih faz izdelave hiše – od idejnega načrtovanja in projektiranja do priprave projektne dokumentacije in izvedbe.

Lastniki hiše Delta so želeli tipski tloris hiše spremeniti in ga prilagoditi svojim zahtevam. Prestavili so nekaj sten, pri čemer so tesno sodelovali z Marlesovim arhitektom Mihom Miholičem. Ta je z nadzorovanimi posegi upošteval želje družine in vključil raznovrstne prilagoditve, na da bi zmanjšal bivalne, energijske ali estetske kakovosti, ki jih je omogočal osnovni tloris, ki so ga praktično povsem spremenili.

Arhitekt Miha Miholič je sodeloval tudi z lastnikoma nagrajene hiše Bella. Kot sta dejala lastnika, sta največ arhitekturnega navdiha dobila v Marlesovi hiši, kjer je bila razporeditev prostorov takšna, da sta takoj ob vstopu vedela, da se bosta zgledovala po njej. Med naročnikoma in arhitektom podjetja Marles je stekel konstruktiven dialog. Investitorja sta znala izraziti svoje želje, zato je sodelovanje pripeljalo do trajnostno zasnovane hiše – ne le z vidika energijske učinkovitosti, izbora materialov in zdravega bivanjskega okolja, ampak tudi z vidika investicije in dolgoročnega vzdrževanja objekta. Tlorisna struktura hiše daje občutek svežine in lahkotnega prehoda v notranjost posameznih prostorov.

Zasnova hiše po kreativni zamisli kupca

V Marlesu vsem, ki želijo uresničiti vizijo doma po lastni zamisli, omogočajo kreativno zasnovo hiše. V svoji ponudbi imajo večje število tipskih hiš, ki jih arhitekturno prilagodijo želji in potrebi vsakega posameznika. Vedno več kupcev pa ima povsem lastno idejo, kako naj bi bila videti zunanjost hiše in kakšna naj bi bila funkcionalnost notranjih prostorov. Njim v Marlesu zagotovijo snovanje hiše skupaj z znanimi slovenskimi arhitekti.

Kupcev, ki si želijo prilagoditi tipski projekt ali pa želijo povsem individualno zasnovo hiše, je čedalje več. V Marlesu za čim lepšo podobo njihovih hiš skrbi lasten arhitekturni biro, veliko pa sodelujejo tudi z zunanjimi arhitekti. »Slovenci v svoj dom radi vnašamo kreativnost in lastne ideje, mi pa se zavedamo, da je oseben pristop nujno potreben za doseganje obojestranskega zadovoljstva,« pravi Miha Miholič, ki je sodeloval pri gradnji več Marlesovih individualnih objektov.

Pozimi so ugodnosti še bolj privlačne

Sicer pa so pri največjem slovenskem proizvajalcu lesenih hiš pripravili izbor Marlesovih 50 hiš na ključ. Vsem, ki se bodo odločili za gradnjo hiše Marles, ponujajo izjemne ugodnosti, ki so v zimskem času še dostopnejše.