Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Italija - 1.liga

Roma - Juventus
0

Tekma bo še kako pomembna zlasti za Rimljane, ki za Juventusom zaostajajo že za devet točk, v primeru poraza pa bo zaostanek bržkone že previsok, da bi lahko upali na osvojitev naslova državnega prvaka. Sinovi volkulje imajo sicer kar nekaj težav s poškodbami, medtem ko bodo Torinčani, ki bi bili verjetno zadovoljni že z remijem, pogrešali zlasti Andrea Pirla.

Nogomet - Španija - 1.liga

Celta Vigo - Elche
1
Čeprav ima Celta Vigo le dve zmagi več od Elcheja, je razlika na lestvici med ekipama precejšnja. Celta je tako na solidnem devetem mestu, medtem ko je Elche šele 17. in se celo bori za obstanek. Zadnja medsebojna tekma se je končala z minimalno zmago Celte, ki je v vlogi favorita tudi danes. Nenazadnje je v preteklem mesecu ostala neporažena, saj je vpisala tri zmage in remi.


Nogomet - Rusija - Pokal

CSKA Moskva - Krila Sovjetov
1
CSKA ima v prvenstvu sicer še vedno možnosti, da osvoji naslov, a bo to vse prej kot lahka naloga, saj zaostanek za vodilnim Zenitom znaša sedem točk. Klub bo zato kar nekaj energije gotovo vložil v osvojitev pokala, kjer se bo danes pomeril proti drugoligašu Krila Sovjetov. Moskovčani se prav pretirano zato ne bi smeli namučiti, a previdnost ne bo odveč, saj moštvo zaradi zimskega premora še ni v tekmovalnem ritmu.

Košarka - ZDA - NBA

Miami - Phoenix
1
Tekma bo še posebej zanimiva za slovenske ljubitelje lige NBA, saj se bosta brata Dragić pomerila proti svojemu nekdanjemu klubu, ki sta ga zapustila pred dobrim tednom dni. Jasno je, da je Phoenix brez Gorana Dragića bistveno slabša ekipa, prav tako pa ne gre pozabiti, da se Miami bori za končnico in si poraza skorajda ne sme privoščiti.

Košarka - ZDA - NBA

Minnesota - LA Clippers
2
Los Angeles Clippers so v zadnjih letih redno premagovali Minnesoto, letos pa imajo še nekoliko lažjo nalogo, saj so volkovi eno najslabših moštev lige. Zadnja medsebojna tekma, ki je bila odigrana lanskega decembra, se je tako končala z zmago Clippers za kar 26 točk. Gosti bodo zatov v vlogi favorita tudi danes.