Koktajl v družbi sov

V londonskem predelu Soho bi morali 19. marca odpreti »Annie the Owl bar«, v katerem bi obiskovalci koktajl lahko spili v družbi šestih sov: Annie, Ruby, Darwina, Winstona, Cindersa in Hootie, poroča britanski Independent.

Zaradi nočnega življenja sov bi bil lokal odprt med 20. uro in 2. uro zjutraj, stregli pa bi tudi koktajl z imenom »Skovik«. Za vstop v koktajl lokal bi obiskovalec plačal nekaj več kot 25 evrov vstopnine, del denarja pa bi šel v dobrodelne namene za organizacijo The Barn Owl Centre.

Preberite še: Mačja kavarna: Brez bliskavic, umazanih rok ali bujenja

Na tisoče podpisalo peticijo za prepoved odprtja lokala

Čeprav bi bil pop-up lokal odprt zgolj teden dni (do 25. marca), se zdi, da lastnikom ne bo uspelo niti to – na tisoče ljudi je namreč podpisalo peticijo za prepoved odprtja lokala. Čeprav so sove vajene človeške družbe in so jih za to trenirali profesionalci, lastniki pa pravijo, da je za njihovo varnost dobro poskrbljeno, so v društvu za zaščito živali prepričani, da bi takšen lokal predstavljal krutost do živali.

»Sove so skrivnostne živali, ki imajo tako dober sluh, da lahko pod snegom ali visoko travo iz višav zaslišijo miš. Če jih daste v prostor, kjer je veliko hrupa in ljudi, je to nesprejemljivo in kruto,« je nasprotnikom v bran stopila Jemima Parry Jones iz Mednarodnega središča za ptice roparice. Iz organizacije za zaščito sov, kamor naj bi šel del dobička iz lokala, pa so sporočili, da bodo karkršenkoli prispevek zavrnili.