Los Angeles Kings so v preteklih tednih nanizali osem zmag in se znova prebili do mest, ki vodijo v končnico. Po novih neuspehih pa so zdrsnili na deveto mesto na zahodu. S Calgaryjem na osmem mestu imajo isto število točk, za sedmouvrščeno Minnesoto pa zaostajajo tri točke.

Oba zadetka za Los Angeles je dosegel Jeff Carter, prvega za izenačenje na 1:1, drugega pa v zadnji tretjini, ko je bila tekma več ali manj že odločena. "Če sem povsem odkrit, tokrat nismo bili niti blizu zmage. Moramo igrati bolje. Smo v zelo tesnem boju za končnico, vsaka tekma je za nas kot 'playoff'. Moramo dvigniti raven igre. Nismo igrali dovolj dobro in to je dejstvo," je ameriškim medijem povedal Carter. Anže Kopitar je igral 19 minut, a mu na drugi zaporedni tekmi ni uspelo sprožiti niti enega strela na gol, kar se je zgodilo prvič v sezoni.

Druga najboljša ekipa zahodne konference Anaheim je s 3:1 zmagala v Dallasu, Ryan Getzlaf je prispeval gol in podajo. St. Louis, tretji v zahodnem delu lige, je kljub trem podajam T.J. Oshieja po kazenskih strelih s 5:6 izgubil v Vancouvru proti šesti ekipi zahoda. Odločilni kazenski strel je zadel Christopher Higgins.

Četrta ekipa vzhodne konference Tampa Bay je s 3:4 izgubila na gostovanju pri Floridi, Jaromir Jagr, ki je prispeval gol in podajo za zmagovalce, se je s 717. zadetkom v NHL prebil na peto mesto večne lestvice, izenačen je s Philom Espositom. Jonathan Huberdeau je zbral tri podaje.

Pittsburgh, šesti na vzhodu, je s 5:3 odpravil Columbus, ob četrti zaporedni zmagi pingvinov je Jevgenij Malkin vpisal dva gola in podajo. Washington, sedmi v vzhodni konferenci, pa je s 4:0 ugnal Toronto.

Prvi mož tekme je bil Aleksander Ovečkin, ki je dosegel svoj 40. in 41. zadetek v sezoni ter prispeval podajo. Skupaj s soigralcem Nicklasom Backstromom, ki je prav tako enkrat podal, sta zdaj s po 65 točkami skupaj z Johnom Tavaresom (New York Islanders) in Jakubom Voračkom (Philadelphia) na vrhu lestvice strelcev.