Tudi pri moških v svetovnem pokalu alpskega smučanja ni nič novega. V veleslalomu je ponovno zmagal Avstrijec Marcel Hirscher, ki je bil najboljši v Garmisch - Partenkirchnu. Nemec Felix Neureuther je na drugem mestu zaostal kar 3,38 sekunde, tretji pa je bil Avstrijec Benjamin Raich (+3,44). Edini Slovenec Žan Kranjec je bil 28. (+6,04).

Hirscher je na veleslalomih za svetovni pokal zmagal s tretjo najvišjo razliko v zgodovini. Šved Ingemar Stenmark je v sezoni 1978/79 v veleslalomu za 4,06 sekunde premagal slovensko legendo Bojana Križaja, kar mu je uspelo 4. februarja 1979 v Jasni. Tudi druga najvišja veleslalomska razlika je ostala v lasti Stenmarka, ki je za 3,73 sekunde 7. januarja 1979 v Courchevelu prehitel Švicarja Petra Luescherja.

Hirscher, trikratni zaporedni zmagovalec skupnega seštevka pokala, je povečal vodstvo pred Ligetyjem v seštevku veleslalomov na 188 točk in ga le še malo loči od malega globusa, prvi pa je tudi v skupnem seštevku pred tokrat 15. Norvežanom Kjetilom Jansrudom; tudi v tej razvrstitvi je med prvim in drugim 188 točk razlike.

Štirinajsti izid finala je zabeležil Žan Kranjec s sekundo in pol zaostanka in je tretjič v sezoni ter prvič letos osvojil točke za svetovni pokal. »Zadovoljen sem, da smo bili končno spet zraven v finalu. Ni imel slabega izhodišča in pričakoval sem, da se bo sprostil, da bo bolj napadel, a enostavno ni neke forme, ni sproščenosti, tako da v drugo ni bilo nekega presežka. Malo je grenkega priokusa, ker bi moral takšne priložnosti bolje izkoriščati, je pa res da se mu takšne stvari dogajajo že vso sezono,« je za SZS nastop Kranjca ocenil slovenski trener tehničnih disciplin Mitja Kunc.

Že v soboto so za trojno slavje v smuku poskrbeli Avstrijci. Najhitrejši je bil Hannes Reichelt, stotinko sekunde je zaostal Romed Baumann, 24 pa Matthias Mayer. Med Slovenci je do novih točk prišel Boštjan Kline, ki je osvojil 27. mesto, za zmagovalcem je zaostal 88 stotink. Rok Perko je bil 40. (+ 1,28), Klemen Kosi 46. (+ 1,61). sta, šr