Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Anglija - Premier

Arsenal - Everton
1

Arsenal si je med tednom privoščil boleč poraz v ligi prvakov proti Monaku, zato je vzdušje v moštvu verjetno nekoliko načeto. A časa za objokovanje priložnosti ni, saj se v premier ligi krčevito borijo za tretje ali četrto mesto in ligo prvakov, Everton pa je močan tekmec, ki bi znal izkoristiti ponujeno priložnost, če topničarji ne bodo pravi.

Nogomet - Nemčija - 1. liga

Gladbach - Paderborn
1

Borussia ni najbolje začela drugega dela sezone, a še vedno zaseda odlično tretje mesto na lestvici. Paderborn se zdi idealen nasprotnik za vrnitev na zmagovito pot, saj je novinec v ligi v dokaj mizerni formi in vse bližje izpadu iz lige, zato bi bil že remi danes za domače veliko razočaranje, ki si ga nikakor ne želijo doživeti.

Nogomet - Španija - 1.liga

Real (M) - Villarreal
1

Real je nekako le preživel krizo z začetka leta, zadnje tri tekme je zmagal z 2:0, in zdi se, da se vrača v vse boljšo formo. Vračajo se tudi poškodovani igralci in kader Ancelottija bo znova vse močnejši. Barcelona se je z včerajšnjo zmago Realu približala le na točko, zato ni čas za spodrsljaj. Čeprav je Villarreal letos zelo soliden in jo je pred nekaj tedni skoraj zagodel Barceloni (vodil z 1:0 in 2:1, a nato izgubil z 2:3), bo verjetno tudi tokrat za kak gol ali dva prekratek za vsaj točko.

Nogomet - Anglija - Ligaški pokal

Chelsea - Tottenham
1

Tottenham je ob koncu lanskega leta šokiral Chelsea in ga ugnal s 5:3, zato varovancev Joseja Mourinha tokrat ne bo treba posebno motivirati za maščevanje. Ne le, da je zasedba modrih Londončanov na papirju kar precej močnejša od mostnih tekmecev v belih dresi, velik plus imajo tudi v trenerju, saj se lovorike lepijo na Mourinha in ni treba dvomiti, da je Portugalec dobro preučil današnjega nasprotnika, da mu je ne bo še enkrat zagodel, v vitrine Chelseaja pa danes mora priti nov pokal, vse ostalo bo veliko razočaranje, ki lahko pred odločilnim delom sezone tudi načne dobro in zmagovito vzdušje v slačilnici kluba s Stamford Bridga.

Košarka - Mednarodni - ABA liga

Partizan - Crvena zvezda
1

Crvena zvezda si je že zagotovila prvo mesto po rednem delu, zdaj čaka le na nasprotnika v polfinalu. Do tega kroga je bil več tednov četrti prav Partizan, ki je zagotovo edini tekmec, ki si ga zvezdaši ne želijo srečati v polfinalu. Ker je včeraj Cedevita izgubila, ima Partizan priložnost, da z današnjo zmago skoči na tretje mesto in se morda res izogne Crveni zvezdi. To je v interesu obeh klubov, ki bi se raje udarila v velikem finalu, zato morda rdeče-beli danes niti ne bodo šli na vso moč v to tekmo, medtem ko Pratizanovcev ni treba motivirati, da pred svojimi navijači premagajo velikega rivala in se mu oddolžijo za nedavni poraz v finalu pokala.