Anže Kopitar je s kralji po dveh porazih nabiral moči za nov dvoboj, ki bo že danes ob 22. uri po slovenskem času v Winnipegu, in se veselil tudi zanj ugodnega razpleta večera. Igralci Los Angelesa, ki so na osmem in zadnjem mestu, ki še vodi v končnico, in Winnipeg Jets so na prejšnjih dveh medsebojnih tekmah sezone igrali v Staples Centru, kjer je januarja Winnipeg zmagal po kazenskih strelih s 5:4, na prvi še lani pa je Los Angeles slavil s 4:1. Na tej tekmi je gol za dokončno zmago zadel Kopitar, njegov soigralec in obrambni igralec Drew Doughty pa je na obeh tekmah zbral štiri podaje. Winnipeg je na petem mestu na zahodu (74 točk).

Nashville Predators, vodilna ekipa lige in tudi zahodnega dela, je doma klonila v dvoboju z Detroit Red Wings s 3:4. Tako so igralci Montreal Canadiens, ki vodijo na vzhodnem delu, po gladki zmagi s Toronto Maple Leafs s 4:0 znižali zaostanek za vodilnim moštvom le na dve točki.

V Nashvillu je tekmo s srečnim golom odločil Slovak Tomaš Tatar sredi zadnje tretjine, ko je skušal podati do Rusa Pavla Dacjuka, plošček pa se je odbil od obrambnega igralca domačih Romana Josija in presenetil finskega vratarja Pekko Rinneja. "Pred tem sem že zgrešil, a prazno mrežo, zato sem skušal podati do Dacjuka, ki je bil sam na levi strani, pa sem znova zgrešil," je nekoliko v šali pokomentiral sedmi in zadnji gol na tekmi Tatar.

Vratar Montreala Carey Price je s 30 obrambami šestič v sezoni in enaintridesetič v NHL ohranil svojo mrežo nedotaknjeno, David Desharnais je dosegel dva zadetka, Manny Malhotra pa prvega na 53 tekmah, odkar je v Montrealu.