Za skrivanje zasebnosti Vladimirja Putina precej energije porabi tudi njegova ekipa predstavnikov za stike z javnostjo. Ti si želijo, da bi predsednik v očeh drugih ohranil videz mača in junaka. Ruski novinarji se celo šalijo, da je lažje objaviti kakšno državno tajno kot pa zgodbo o Putinovem zasebnem življenju.

V Nemčiji so prejšnji teden vrteli dokumentarec, v katerem je bilo po informacijah nemške tajne službe navedeno, da je Putin večkrat udaril svojo nekdanjo soprogo Ljudmilo in da jo je pogosto varal. Do omenjenih informacij je prišla nemška agentka, ki je za ruskega predsednika delala kot prevajalka.

Putin šel pod nož

Putin se izredno boji staranja, zato naj bi leta 2010 legel pod nož, da so mu odstranili podočnjake in zgladili gube na čelu. Njegov brezizrazen obraz je zelo hitro pristal v središču pozornosti ljubiteljev botoksa. Razlog za operacijo naj bi tičal predvsem v zvezi s precej mlajšo Alino. Zveza z njo pa ni postala javna niti leta 2013, ko se je ločil od svoje nekdanje žene.

Ruska državna televizija je lani predvajala zelo laskav dokumentarni film o nekdanji gimnastičarki. Putinovo ime v njem ni bilo omenjeno, čeprav je Alina leta 2005 postala članica ruskega parlamenta in Putinove stranke Edinstvena Rusija. Omenjen je bil samo moški, ki ga Alina zelo ljubi. Putin pa je v nekem intervjuju dejal le, da je v zvezi, da ljubi in da je ljubljen.

Alina naj bi rodila sina in hčer

Govorice o zvezi med Putinom in Alino so se pojavile leta 2008, ko je manjši časopis Moskovsky Korrespondent objavil članek o njuni zvezi. Takrat so naredili napako in poročali, da se je Putin že ločil od Ljudmile, zato je moral odgovorni urednik Aleksandar Lebedev članek umakniti. A zgodbe o njuni ljubezni od takrat niso več potihnile. New York Post je poročal, da je Alina leta 2009 Putinu rodila sina, leta 2012 pa še hčer.

Po ločitvi od Ljudmile, ki je sledila šele po ponovno izvolitvi na predsedniški položaj, je Putin postal bolj odprt. Blogerji so njegov novi imidž pripisali poskusom, da bi se otresel videza nezvestega moža. Rusi bi si namreč lahko mislili: kdo laže svoji ženi, lahko laže tudi državi.

Zdaj vsi čakajo, da bo ruski predsednik končno predstavil svojo mlado ženo. Mnogi so pričakovali, da se bo to zgodilo za čas olimpijskih iger v Sočiju, kjer je Alina kot ena izmed najbolj znanih ruskih športnic nosila baklo, na prstancu pa ji je počival poročni prstan. Dmitrij Peskov je takrat pojasnil, da Putin nima časa za družinske, temveč samo za predsedniške dolžnosti. Spet drugi ugibajo, da želi v očeh Zahoda ohraniti videz nepopustljiveža, ki bi ga zgodbe o ljubezni naredile preveč mehkega.