"Z zadnjim metom sem gotovo zelo zadovoljna. Na začetku so bili meti preveč kontrolirani. Ker ni bilo sproščenosti, tudi ni bilo pravih daljav. Potem sem se v kar precejšnjem mrazu ogrela in dobro zaključila. Bolj sproščeno sem vrgla in izid se je takoj izboljšal. Dokazala sem, da lahko pričakujem dobro sezono, pa tudi, da imam še rezerve. Po dvakrat sem vrgla prek 58 in 59 m, enkrat 63 m in zadnjič na tekmi prek 65 m," je bila po svojem prvem nastopu v sezoni zadovoljna Ratejeva.

Naslednjič bo tekmovala na 15. evropskem zimskem pokalu v metih, ki bo 14. marca v portugalskem mestu Leiria. "Cilj na tej tekmi je preboj med prvo trojico. Želim ponoviti ali izboljšati današnji izid. V poletni sezoni bom skušala ponoviti lansko sezono v diamantni ligi. Želim si še kakšen meter daljše mete in čim boljši nastop tudi avgusta na svetovnem prvenstvu v Pekingu," je nanizala Ratejeva.

"Na začetku sezone smo preizkušali tehnične in psihološke prvine nastopa. Ratejeva je dokazala, da je zelo dobro pripravljena. Želimo sicer, da bi čim prej presegla 70 m. Priložnost za izboljšanje današnjega izida bo že čez dva tedna na Portugalskem," je dodal trener Ratejeve Andrej Hajnšek.