Kralji so povedli v 16. minuti prve tretjine po golu Trevorja Lewisa, v 11. minuti drugega dela pa je Brayden McNabb po podaji Anžeta Kopitarja in Drewa Doughtyja povišal na 2:0. Nato je v zadnji tretjini sledil preobrat. Corey Perry je dosegel zadnja dva od štirih golov Anaheima v tretji tretjini. Pred tem sta bila uspešna še Ryan Kesler in Emerson Etem.

Anaheim je s tem na zadnjih osmih tekmah rednega dela prvenstva izgubil le en dvoboj s kralji. Trenutno je na drugem mestu na zahodnem delu za Nashvillom, Los Angeles pa je osmi, ta uvrstitev pa kot zadnje še prinaša mesto v končnici. V izjemno izenačenem boju ima Vancouver na šestem mestu tri točke več od kraljev, Minnesota na sedmem pa le eno prednosti. Toda 70 točk ima tako kot Los Angeles tudi Calgary, ki je izgubil v gosteh z New York Islanders z 1:2, San Jose na desetem mestu pa zaostaja le za dve točki.

"Zelo smo si želeli zmage. Gre za sosedski obračun in vsak je zelo izenačen. Odloča gol ali dva. Pravzaprav lahko rečem, da gre za tekme, ki jih običajno vidimo v končnicah. Zagrizene in izenačene," je pojasnil Perry. Še po štirih minutah zadnje tretjine je kazalo, da bo zmagal odšla v Los Angeles. Toda nato sta v minuti in pol Kesler in Etem premagala Martina Jonesa, ki je tokrat stal v vratih gostov namesto Jonathana Quicka.

"Niti ene ekipe v ligi ni mogoče premagati na tak način, kot smo igrali danes. Bili smo boljše moštvo, vendar smo očitno menili, da bomo osvojili točke za lestvico ne glede na to, kako bomo igrali v zadnji tretjini. V njej enostavno nismo igrali. Morali bi nadaljevati z napadi in preprečevati njihove priložnosti že v njihovem igralnem polju. Pa smo se preveč povlekli nazaj in občutili posledice," se je jezil obrambni igralec Matt Greene. Dobil je pomoč v zadnji vrsti, saj je Slovak Andrej Sekera odigral prvenec za kralje in se v obrambni dvojci pridružil Robynu Regehrju, s katerim je igral že v ekipi Buffalo Sabres.