Današnja tekma ni več odločala o ničemer. Obe najslabši ekipi lige sta že izgubili vsako, tudi najmanjšo teoretično možnost za končnico, tako da je šlo v dvoboju začelja le za prestiž - kdo 3. marca ne bo zadnji pred končnico in ob koncu sezone za obe ekipi. Izhodišče je bilo slabše za zeleno-bele, ki so pred današnjim dvobojem imeli štiri točke manj. Ljubljančani so začeli dobro in povedli, nazadnje pa izgubili in se utrdili na repu lestvice.

Prav Innsbruck v gosteh pred tremi tedni je doslej edina zmaga zasedbe iz Tivolija v tem delu tekmovanja, po izenačeni igri v prvi tretjini, v kateri pa so domači zapravili priložnost za zadetek z dvema igralcema več (minuto in pol so imeli razmerje 5-3), pa je prvi zadetek padel v 26. minuti.

Aleš Mušič je takrat izkoristil podajo Toma Zanoškega in peščica najbolj zvestih privržencev ekipe izpod Rožnika, ki še vztraja na tekmah, je lahko zaploskala domači ekipi. A to je bil edini aplavz ta večer, saj je bilo nadaljevanje slabše. Najprej je Innsbruck tekmecem pokazal, kako bi morali igrati "power-play" in izenačil po le 14 sekundah ljubljanske kazni, potem pa je sledil preobrat, ko je plošček po gneči pred vrati Miike Wiikmana končal v mreži.

V zadnjem delu so se domači trudili, da bi ujeli priključek in morda izsilili podaljšek. Gol je padel v 59. minut, vendar v vrata domačih, potem ko so Tirolci dolgo pletli kombinacije pred vrati tekmecev. Domači so nato poskusili še brez vratarja in imeli ob izključitvi gostov pol minute dva hokejista več v polju, izid pa je ostal nespremenjen.

V ligi Ebel sta na sporedu še dva kroga drugega dela, v naslednjem v nedeljo pa se bodo zmaji poslovili od domačega občinstva na tekmi z Bolzanom.