Zlata nit 2014 je letos povezala 83 podjetij, ki želijo jasno sliko o kakovosti odnosa njihovih zaposlenih z organizacijo in si prizadevajo svoje prakse na področju vodenja in razvoja zaposlenih še izboljšati.

Da v Dnevnikovem izboru najboljših zaposlovalcev sodelujejo podjetja, ki si prizadevajo ustvarjati dobro delovno okolje, kaže tudi povprečna ocena kakovosti odnosa med zaposlenimi in organizacijo, ki jo je tokrat z izpolnjevanjem vprašalnika podalo 6009 zaposlenih. Povprečna ocena kakovosti odnosa med zaposlenimi in organizacijo v Zlati niti 2014 namreč znaša 3,81 in je najvišja v dozdajšnjih osmih izborih najboljših zaposlovalcev. Po mnenju dr. Andreja Kohonta, docenta na katedri za razvoj in menedžment organizacij na FDV in člana izborne komisije v Zlati niti, je višja povprečna ocena kakovosti odnosa med zaposlenimi in organizacijo razveseljiva. »K sodelovanju smo uspeli privabili podjetja, ki cenijo prispevek sodelavcev in jim pri razvoju potencialov ponujajo oporo,« je prepričan dr. Kohont.

V Zlati niti 2013 je povprečna ocena kakovosti odnosa med zaposlenimi in organizacijo znašala 3,69, v Zlati niti 2012 pa je bila nekoliko višja, saj je znašala 3,72.

»Čeprav se sestava podjetij, ki sodelujejo v Zlati niti, z leti razlikuje, gre vseeno zaupati več kot šest tisoč respondentom letošnje ankete, da se stvari v slovenskem prostoru premikajo naprej in navzgor. Na bolje. Bravo, najboljši slovenski zaposlovalci in zaposleni!« je med drugim pred časom komentirala prve rezultate Zlate niti 2014 Anisa Faganelj, vodja projekta.

Ker je ambicija Zlate niti ne le prepoznavanje in promocija podjetij, ki so z vidika ustvarjalnega, uspešnega in učinkovitega razvoja zaposlenih in organizacije lahko za zgled in navdih gospodarstvu, pač pa tudi podpora pri razvoju orodij in metod za vodenje in razvoj zaposlenih, bo letos sestavni del zaključne prireditve Zlata nit 2014 tudi interaktivna konferenca, ki se bo odvijala nekaj ur pred razglasitvijo najboljših zaposlovalcev na ljubljanskem gradu. Udeležence bo uvodoma nagovoril dr. Bernhard Krusche iz Ignore Granity, ki bo govoril o upravljanju sprememb.

Sicer bo konferenco vnovič tvorila delavnica, na kateri bodo udeleženci pregledali potenciale v svojih podjetjih na področju razvoja in vodenja zaposlenih, iskali rešitve in spoznavali svoje ambicije. Na delavnicah bodo svoje izkušnje z vami delili tudi predstavniki do zdaj prepoznanih najboljših zaposlovalcev. »Čaka vas vznemirljivo doživetje, na katerem bomo skupaj preverili vaše ambicije in ozavestili potenciale za pot na Luno in naprej,« je slikovita v napovedi in povabilu podjetjem Ksenija Špiler Božič iz BB Svetovanje.

»Naši zaposleni so z nami 2016 ur na leto. Zato jih želimo podpreti v iskanju novih idej, rešitev, kaj naj še naredijo, da bi se približali odličnosti. Natančno si oglejte rezultate ankete, naredite seznam tega, kar na posameznem področju že počnete, zapišite svoje dobre prakse, razmislite o tem, katero področje si želite izboljšati.«

V tretji peterici finalistov, ki jih od skupno 21 predstavljamo tokrat, sta med drugimi srednje veliki podjetji Microsoft in Mikrografija. Microsoft, ki je vsako leto med finalisti, je bil najboljši zaposlovalec v Zlati niti 2007, 2008 in 2011, Mikrografija, ki je bila za gazelo dolenjsko-posavske regije prepoznana leta 2009 in 2011, pa je finalist drugič. Med finalisti sta tudi dve veliki podjetji: Lekarna Ljubljana in Lidl Slovenija. Lekarna Ljubljana v Zlati niti sodeluje šestič in je bila finalistka v vseh izborih od Zlate niti 2009, Lidl pa se je za sodelovanje odločil prvič. Med finalisti prav tako ni presenečenje List, majhno ljubljansko IT-podjetje, ki ima sedež v Tehnološkem parku Ljubljana, v Zlati niti pa prav tako kot Lekarna Ljubljana sodeluje že šestič.

Najboljšega zaposlovalca bo na temelju uspešnosti poslovanja in ocene zaposlenih o kakovosti odnosa med zaposlenimi in organizacijo ter intervjujev z vodstvom izbrala izborna komisija, svoj glas za po enega od finalistov pa lahko na glasovnici oddajo tudi bralci.