Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Nemčija - 1. liga

Bayern (M) - Köln FC
1
Bayern po spodrsljajih v uvodu spomladanskega prvenstva proti Wolfsburgu in Schalkeju že melje tekmece. Tako je najprej z 8:0 ponižal Hamburg, teden kasneje pa je s 6:0 pometel še s Paderbornom. Ob tako dobri formi in strelsko razpoloženih igralcih tudi proti Kölnu Bavarci ne bi smeli imeti nikakršnih težav.

Nogomet - Španija - 1.liga

Espanyol - Cordoba
1
Čeprav je Espanyol na zadnjih šestih tekmah kar štirikrat izgubil, ima zaenkrat za sabo zelo dobro sezono. Moštvo iz Barcelone je v prvenstvu na visokem devetem mestu, položaj pa bo najverjetneje najmanj zadržalo tudi po nocojšnji tekmi. Varovanci trenerja Sergia Gonzalesa namreč gostijo zadnjeuvrščeno moštvo lige Cordobo, ki je po 24 krogih vpisala vsega tri zmage.

Nogomet - Belgija - 1. liga

Standard-Cercle Brugge
1
Standard je v izjemno dobri formi, ob nadaljevanju uspešnih predstav pa se utegne celo vmešati v boj za naslov prvaka. Od vrha, ki ga zaseda Brugge, ga loči vsega pet točk, zaostanek pa se bo že danes najverjetneje zmanjšal, saj klub gosti mestnega tekmeca vodilnega moštva Cercle Brugge. Slednji se bori za obstanek med elito, povrhu pa na zmago čaka že več kot mesec dni.

Košarka - ZDA - NBA

Philadelphia - Washington
2
Washingtonu v letošnji sezoni sploh ne gre slabo, saj je na zelo dobri poti, da se uvrsti v končnico. A klub iz prestolnice Združenih držav se je očitno znašel v krizi, saj je izgubil zadnjih pet tekem. Ne glede na toima  ekipa danes izjemno dobre možnosti, da negativen niz prekine, saj gosti Philadelphio. Slednja je v celotni sezoni zmagala zgolj dvanajstkrat, kar jo uvršča na predzadnje mesto v celotni ligi.