Vratar Andrew Hammond je obranil vseh 35 strelov domačih in še drugi večer zaporedoma ohranil svojo mrežo nedotaknjeno. Za njim je bil drugi igralec tekme prav tako vratar Jonathan Quick s 27 obrambami v dresu branilcev naslova iz Los Angelesa.

Sedemindvajsetletni Kanadčan Hammond je pred tem nastopal za podružnično ekipo Binghamton Senators v ligi AHL, doslej pa je v dresu Ottawe slavil na vseh štirih tekmah v NHL, na katerih je nastopil po poškodbah prvega vratarja Craiga Andersona in njegove zamenjave Robina Lehnerja. V tem času je ubranil 131 od 136 strelov na njegova vrata.

Kings so skušali izenačiti klubski rekord devetih zaporednih zmag, kar jim je uspelo med 21. januarjem in 6. februarjem 2010. V zadnjih dveh minutah so imeli tudi šest igralcev na ledu, tekmeci pa le štiri, vendar je Hammond zaustavil vse strele, tudi najnevarnejši poskus Tylerja Toffolija po podaji Mariana Gaborika.

"Mislim, da danes ni skorajda nihče pričakoval dvoboja med mano in Quickom. Sva podobnih let, toda on ima neprimerno več izkušenj in težkih tekem, tudi dva Stanleyjeva pokala. Ko se meriš s takim vratarjem in si celo uspešnejši, da, to je res prijeten občutek," je dejal Hammond.

Edini gol je dosegel Hoffman po minuti in 40 sekundah zadnjega dela igre po podaji Mika Zibanejada; Quick pred tem ni dobil gola 142 minut in 44 sekund. Ottawa je v Staples Centru premagala kralje prvič po 11. januarju 2000.

Ekipa Nashville Predators je doma klonila v dvoboju z Minnesoto Wild z 2:4, vendar je ostala na čelu lige. Na prvem mestu na vzhodnem delu in drugem v celotni ligi so igralci Montreal Canadiens, ki so v gosteh odpravili Columbus Blue Jackets s 5:2. Los Angeles je osmi na zahodnem delu, 70 točk ima tudi deveti Calgary, na sedmem mestu pa je z 71 točkami sedaj Minnesota.