Pogodbe so se trenerjem iztekle februarja, zveza pa se je odločila, da jih bo zaradi finančne sanacije v alpskem delu zaenkrat podaljšala le do konca tekmovalne sezone.

Žurej: SZS je dolgoročno likvidna

"Zveza je uspešno izvedla prvi del finančne sanacije in je dolgoročno likvidna. Tudi alpsko smučanje bo imelo v prihodnji sezoni na voljo najmanj toliko denarja za izvajanje programov kot doslej," je ob tem za spletno stran zveze povedal direktor zveze Jurij Žurej, ki pravi, da bo ob zdajšnjem načinu delovanja v prihodnji letih morala zveza iz letnega proračuna za stare grehe nameniti le še 100.000 do 150.000 evrov, s čimer bo ostalo več sredstev za programe.

Za nastalo situacijo ta krivi predvsem nenadzorovano trošenje sredstev v alpskem delu v preteklosti in dodaja, da so ukrepi nujni: "Če panoge ne bodo več nenadzorovano trošile kot v preteklosti in bodo še nadalje optimizirale svoje delovanje, tako kot nam je to uspelo na področju administracije, kjer smo samo v zadnjih devetih mesecih stroške zmanjšali za 400.000 evrov, sem prepričan, da nam bo preporod uspel."

Lešnik: Ni nekega velikega zadovoljstva, saj le gasimo nastali položaj

Blaž Lešnik, v. d. vodje panoge za alpsko smučanje, je dodal: "Z zaključkom pogajanj imamo dovolj strokovnega kadra, da bomo uspešno sezono pripeljali do konca. O nekem velikem zadovoljstvu ne morem govoriti, saj z aktivnostmi trenutno le gasimo nastali položaj. V prihodnje bo treba skleniti pogodbe s trenerji za daljše obdobje in zagotoviti boljše pogoje tekmovalcem, če želimo doseči napredek in vrhunske rezultate."