Prevc kljub nehvaležnemu četrtemu mestu ni bil preveč slabe volje. "Tekma je bila zelo razburljiva. Po neuspešnem poskusnem skoku sem se uspel zbrati. V prvi seriji sem imel dober veter in naredil dober skok, žal pa je bil nekaj slabši doskok. Tudi v drugi seriji sem skočil dobro," je bil s tekmo v pogovoru za televizijo Slovenija zadovoljen Prevc, ki je medaljo bržkone izgubil zaradi slabega doskoka v prvi seriji. "Žal je prostora na odru za medalje le za tri in tja se mi ni uspelo uvrstiti," je še dejal 22-letni vodilni skakalec v svetovnem pokalu, ki je močno popravil vtis po zanj slabem 13. mestu na srednji napravi.

V finalu sta nastopila še dva Slovenca. Jernej Damjan je bil 25., Nejc Dežman pa mesto za njim. S 37. dosežkom prve serije je tekmovanje že po prvem skoku končal Matjaž Pungertar.

Velta z 8. mesta do medalje

Boj za medalje se je v drugi seriji začel z odličnim nastopom osmouvrščenega Norvežana Runeja Velte, a se je zdelo, da bo 128,5 metra vendarle premalo za medaljo. A za njim je najprej slabo skočil Japonec Noriaki Kasai, pa tudi skoka rojaka Andersa Fannemela in zmagovalca novoletne turneje Avstrijca Stefana Krafta nista bila dovolj dobra za prevzem vodstva.

Četrtouvrščeni Prevc je imel le 2,5 točke prednosti, skok 125,5 metra pa je bil za meter prekratek, da bi slovenski nosilec dveh olimpijskih medalj iz Sočija in svetovnega prvenstva v Val di Fiemmeju 2013 prevzel vodstvo. Suvereno je na prvo mesto nato "priletel" avstrijski zvezdnik preteklih let Schlierenzauer, ki je osvojil že svojo deseto medaljo na SP. Prevc je nato lahko še upal na medaljo po slabem skoku Norvežana Andersa Bardala, a bi moral slabo skočiti tudi Nemec Severin Freund, eden od tekmecev Prevca za veliki kristalni globus.

Šestindvajsetletni Freund, ki je na prvenstvu že osvojil srebro na srednji napravi in zlato z mešano ekipo, ni ničesar prepustil naključju in ob zadnjem skoku na tekmi postavil tudi nov rekord skakalnice ter Nemčiji zagotovil prvo posamično zlato na SP po letu 2001 in uspehu Martina Schmitta v Lahtiju.

Skakalce zadnja tekma na prvenstvu v Falunu čaka v soboto, ko se bodo ob 17. uri pomerili na ekipni tekmi.