Moštvo slovenskega zvezdnika Anžeta Kopitarja Los Angeles bo na ledu danes ponoči, ko se bo v Staples centru merilo z Ottawo.

V četrto gre rado

Pittsburgh je na prvih treh tekmah z Washingtonom v tej sezoni ostal praznih rok, z zmago pa se je izognil »metli«. Sidney Crosby je dosegel svoj 20. gol v sezoni, Jevgenij Malkin pa je podal pri treh zadetkih svoje ekipe.

Za pingvine, ki so imeli trikrat prednost dveh golov, so zadeli še Patric Hornqvist, Brandon Sutter in Chris Kunitz. Pri domačih, ki so prve tri medsebojne tekme dobili s skupnim izidom 10:1, pa je ruski zvezdnik Aleksander Ovečkin sicer dosegel 39. gol v sezoni, kar ga uvršča na vrh lestvice strelcev, a je z zadetkom v 57. minuti le ublažil poraz.

Calgary poskrbel za preobrat

Calgary je po začetnem zaostanku z New Jerseyjem poskrbel za preobrat, od treh golov pa je bil najpomembnejši zadetek Seana Monahana z igralcem več na začetku zadnje tretjine, po katerem so gostje povedli s 3:1.

Tudi v Anaheimu so bili bolj zadovoljni gostje, še posebej pa vratar Andrew Hammond. Prvič v karieri je namreč na tekmi lige NHL ostal nepremagan, potem ko je ustavil vseh 25 strelov domače ekipe. Hammond je v moštvu dobil priložnost zaradi poškodb prvih vratarjev Craiga Andersona in Robina Lehnerja ter jo dobro izkoristil, saj je zmagal že na treh zaporednih tekmah.