V oglasu za oddajo je navedeno, da stranke lahko najamejo vse štiri ulice v Megyerju – dve sta asfaltirani, dve pa makadamski. Za najem je dosegljiva tudi županova pisarna, kulturni center, avtobusno postajališče in sedem kmetij. »Z zakonom, ki smo ga sprejeli, lahko stranke za teden dni postanejo tudi namestnik župana, spremenijo ime ulice,« je za AFP naštel Kristof Pajer.

Najemniki bodo v uporabo dobili tudi šest konjev, dve kravi, tri ovce, prostore za perutnino in štiri hektarje obdelovalne površine.

42-letni inženir iz Budimpešte in aktualni župan je pojasnil, da se je v Megyer zaljubil že na prvi pogled, ko je pred desetimi leti po naključju zašel v vasico. Leto dni kasneje je tu kupil nepremičnino in postal župan.

Z oglasom o oddaji upa, da bo uspel preprečiti počasno smrt, s katero se soočajo še druge manjše vasi na Madžarskem. Mladi se večinoma odpravijo v Budimpešto ali v tujino, kjer upajo na boljše življenjske pogoje. »Megyer je bil vedno reven, a je uspel obdržati šarmantno rustikalno atmosfero,« je dodal Pajer, ki sicer dela v Budimpešti, a vasico obišče vsaj enkrat na teden. V samo petih od dvajsetih hiš v vasi so polne celo leto. »Upam, da bo Megyer z oglasom nekaj zaslužil. Ali pa bo vsaj deležen malo več pozornosti,« je še zaključil.