Ljubljanski hokejisti, že pred začetkom drugega dela s slabim izhodiščem za končnico, so s porazom proti Dornbirnu na prejšnji tekmi zapravili še zadnje teoretične možnosti, da bi sezono nadaljevali po 3. marcu. Ostaja jim še formalnost, da končajo sezono in se skušajo vsaj izogniti zadnjemu mestu. A naloga danes ni bila lahka, saj so gostovali v Celovcu, kjer se še močno trudijo priti do rešilnega drugega mesta v skupini in s tem četrtfinala. Razpletlo se je s pričakovano visoko zmago domačih, gostje pa so kljub številnim priložnostim ostali brez vsaj častnega zadetka.

V Celovcu Ljubljančani niso slavili že dve leti. Tokrat so spet zaigrali močno oslabljeni, za nameček pa še nezbrano začeli in domači so povedli že v 50. sekundi. Sledilo je obdobje enakovredne igre s pravimi priložnostmi za Olimpijo, najlepšo je imel Žiga Pešut, ko je bil sam pred golom, pa zadel vratarja Pekko Tuokkolo, potem je še Jaka Zdešar zgrešil nemogoče, ko je zadel le vratnico.

Ob menjavi so sodniki nato Ljubljančanom dosodili preveč igralcev na ledu, številčno prednost pa so domači takoj izkoristili. V zadnji minuti pa je sledila nova napaka gostov v obrambi in domači so hitro povedli s 3:0.

Nadaljevanje tekme je spet prineslo priložnosti gostom, a so vse ostale neizkoriščene. Domači pa so svoje priložnosti natančno izkoriščali in še dvakrat zadeli, tako da je bilo na polovici tekme že 5:0. V 38. minuti pa je Tom Zanoški po prodoru zadel le prečko.

V zadnji tretjini je gostujoči trener Fabian Dahlem namesto Miike Wiikmana med vratnici poslal mladega Tomaža Trelca, ki se je izkazal in ubranil vse strele, res pa je, da tudi domači ob koncu niso več pritiskali. Gostje so skušali priti vsaj do častnega gola, a niso zadeli.

Do konca drugega dela so ostali le še trije krogi, v katerih zeleno-bele čakata tudi še zadnji domači tekmi v sezoni: v petek proti Innsbrucku, v nedeljo proti Bolzanu, 3. marca pa še gostovanje pri Gradcu.