Jim Carrey, eden najbolj priljubljenih igralcev v komedijah, je znan po tem, da se rad preobrazi v nenavadne like in je tako vajen vsega »hudega«. A tudi igralec sam je bil presenečen, da si je nekdo na podelitvi prestižnih filmskih nagrad na Češkem pot na oder utrl tako, da se je izdajal zanj.

Zasuli so ga s konfeti

Čeprav je bil Hari Zinhasović kanadskemu zvezdniku le bežno podoben, je na odru med podelitvijo filmskega češkega leva mahal in se zabaval, organizatorji pa so ga celo zasuli s konfeti. Še dan po podelitvi so člani Češke akademije za film in televizijo (CFTA) zatrjevali, da so bili v družbi resničnega Jima Carreyja. Pa četudi so jim obiskovalci in ljubitelji filma povedali, da jih je prevarant ogoljufal.

»Seveda je bil na odru pravi Jim Carrey. Vedela sem, da bo prišel, nisem pa vedela, kaj bo počel,« je za časnik Blesk Prague povedala voditeljica podelitve Lucie Vyborna. A vendarle so kmalu morali priznati, da jih je Zinhasović pretental. »Smo žrtve dobro pripravljene potegavščine,« so sporočili iz CFTA. »Bili smo v stiku z njegovimi domnevnimi menedžerji, prišel je v spremstvu telesnih stražarjev in prevajalca, in ker je bilo vse videti zelo profesionalno, nismo niti pomislili, da to ni on,« so zaključili.

Pravega zvezdnika prevara ni zmotila

Na novico je naletel tudi pravi Jim Carrey in prek twitterja zapisal, da je še bolj zanimiv kot oskarji, pa čeprav le sedi na kavču in se baše s čipsom.