Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Italija - 1.liga

Cagliari - Inter
0, 2

Če Inter danes zmaga, bo (vsaj začasno do jutrišnjega mestnega derbija Genove) skočil na 6. mesto, kjer ni bil že zelo dolgo časa in tako spet obudil upanje na evropske pokale. To bi moralo predstavljati še dodaten izziv za varovance Roberta Mancinija, da se izkažejo na Sardiniji, kjer se Cagliari krčevito trudi rešiti sezono in nekako obstati v ligi. Menjava trenerja še ni prinesla večjega učinka, zato je obstanek še vedno pod velikim vprašajem. Inter si na današnjem gostovanju ne sme privoščiti izgube točk, vendar Milančani so stalnica na listi klubov, ki pogosto razočarajo stavce, zato tudi tokrat ne bo presenetljivo, če bodo domov odšli le s točko.

Nogomet - Turčija - 1.liga

Fenerbahce - Akhisar
1

V Turčiji se letos odvija hud boj za naslov prvaka med tremi carigrajskimi rivali, ki jih pred današnjo tekmo Fenerbahčeja ločita le dve točki. Po včerajšnjem porazu Bešiktaša, ki je vodil zadnjih nekaj tednov, ga je že prehitel Galatasaray, danes pa to lahko z zmago uspe tudi Fenerju, ki bi s tremi točkami prevzel vodstvo. To bo gotovo gigantski motiv za njegove nogometaše, ki so zadnje čase že tako v izvrstni formi, saj so na zadnjih 15 tekmah vknjižili 12 zmag in tri remije. Njihov današnji nasprotnik ne bi smel biti previsoka ovira, saj spada med slabše prvoligaše in se bori za obstanek.

Košarka - ZDA - NBA

Houston - Minnesota
1

V Houstonu letos jasno kažejo velike apetite in si želijo iti vse do konca, saj so sestavili zelo kvalitetno moštvo. Trenutno so tretji na Zahodu, a tudi drugo mesto ni neulovljivo, predvsem pa je tik za njimi kar nekaj ekip, ki ji jih rakete pred končnico nikakor ne želijo spustiti predse. V tem obdobju zato šteje vsaka zmaga, predvsem pa proti tekmecem z dna lestvice, kot je Minnesota, ki ima skupaj s Philadelphio drugi najslabši izkupiček zmag (le 12) v ligi.

Košarka - ZDA - NBA

Utah - San Antonio
2

Aktualni prvaki iz San Antonia trenutno zasedajo zgolj 7. mesto v zahodni konferenci, kar je vse prej kot želeni položaj pred končnico, saj bi v tem primeru imeli zgolj minimalne možnosti za ubranitev naslova. Ker zaostajajo le nekaj zmag za štirimi moštvi pred seboj, ostroge prav gotovo še niso rekle zadnje v letošnji sezoni in lahko pričakujemo, da se bo njihova forma le še izboljševala. Utah je že davno odpisan iz boja za končnico, zato večjih težav prvakom ne bi smel predstavljati.