Patrice Bergeron je na tekmi dosegel svoj 200. gol v karieri, ob tem pa je še dvakrat podal. Bruins so prevladovali predvsem v drugi tretjini, ko so dosegli štiri zadetke. Boston je osmi v vzhodni konferenci, Chicago pa je četrti v zahodnem delu lige.

"Lepo je bilo videti, da smo kljub slabšim izidom ostali osredotočeni in psihično močni. Našli smo način za dviganje ritma," je ameriškim medijem po tekmi povedal Bergeron, ki se je dotaknil tudi dejstva, da bi Boston ob nadaljnjem nizu porazov lahko ostal brez končnice prvič po letu 2007: "Zagotovo smo bili v težkem položaju. Upam pa, da bomo gradili na tem, kar smo pokazali na tej tekmi."

Mesto in devet točk pred Bostonom je Washington, ki je izgubil v Philadelphii z 2:3. Za Philadelphio, ki zaostaja štiri točke za kosmatinci iz Bostona, je odločilni gol prispeval Michael Del Zotto v 56. minuti.

Najboljša ekipa lige Nashville je po kazenskih strelih z 2:1 zmagala v Buffalu, odločilni kazenski strel je zadel Filip Forsberg. Pittsburgh, peti na vzhodu, je s 5:1 odpravil Florido, ki se bori za končnico. Jevgenij Malkin in Patric Hornqvist sta dosegla po dva gola in podajo.

Peti v zahodni konferenci Vancouver je s 4:0 slavil v gosteh pri New York Islanders, drugi najboljši ekipi vzhodnega dela lige. Colorado, ki je zaenkrat daleč od končnice, je s 5:4 odpravil tretjo ekipo vzhoda Tampo Bay, pri čemer je Nathan MacKinnon dosegel svoj pri "hat-trick" v karieri.

New York Rangers, četrti na vzhodu, so po kazenskih strelih s 4:3 odpravili Columbus, v rednem delu je Martin St. Louis dosegel dva zadetka, uspešen pa je bil tudi pri kazenskih strelih.

Minnesota, ki se z Winnipegom, Vancouvrom, Los Angelesom, Calgaryjem in San Josejem bori za končnico v zahodni konferenci, je s 6:2 odpravila Dallas. Zach Parise je dosegel dva zadetka, Mikael Granlund pa je prispeval gol in dve podaji.

Los Angeles Anžeta Kopitarja bo naslednjo tekmo igral v noči na sredo, ko bo gostil Detroit.