"To je bil zame zelo poseben teden," je po zmagi dejal Ferrer. S tem je mislil tudi na to, da se je skupaj z Rafaelom Nadalom - tega je Fognini izločil v polfinalu - in nekdanjim brazilskim asom Gustavom Kuertnom udeležil pustnega karnevala. "Obljubljam, da se bom prihodnje leto naučil plesati sambo," se je pošalil Ferrer, ki je dobil vseh dosedanjih osem dvobojev s Fogninijem.

Za Fogninija je tolažilna nagrada to, da je premagal Nadala. "Oprosti, David, nimam ničesar proti tebi, ampak jaz sem premagal kralja peščenih igrišč," je v smehu dejal Fognini, Ferrer pa mu je s podobno mero dobre volje odvrnil: "Praviš, da si premagal kralja peska, toda kralja peska imaš pred sabo. To je Gustavo Kuerten. Rafa ima še vedno čas, da mu prevzame ta naziv."

Karlović malo pred 36. rojstnim dnem do šeste turnirske zmage

Hrvaški teniški igralec Ivo Karlović je v Delray Beachu na Floridi prišel do svojega šestega turnirskega naslova, potem ko je v finalu pol milijona dolarjev vrednega turnirja ATP premagal Američana Donalda Younga s 6:3 in 6:3. Šest dni pred svojim 36. rojstnim dnem je četrti nosilec za zmago prejel 73.900 evrov nagrade.

Karlović, ki je igral v svojem 13. finalu, je postal najstarejši zmagovalec tega turnirja po slavju Jimmyja Connorsa leta 1989. Z 211 centimetri najvišji igralec v karavani ATP je prišel šele do svoje druge turnirske zmage v zadnjih sedmih letih.