Katja, z Niko nista bili niti daleč od petega mesta (13 sekund), s čimer bi si zaslužili tudi obisk na večerni svečani proglasitvi najboljših v središču Faluna?

Ah, ne vem. O tem nisem razmišljala. Sploh ne vem, ali za štafete tudi velja podelitev najboljši šesterici. Za naju z Niko je že uvrstitev v veliki finale deseterice lep uspeh. Ni tako samoumevno, da sva v polfinalu izločili tudi Italijanki, v finalu pa prehiteli finski tekačici, ki sta zagotovo razmišljali, da sodita v ožji krog favoritinj za kolajne. Tudi za Niko je to pri teh letih zagotovo spodbuden dosežek in posebna motivacija.

V finalnem nastopu sprinta štafet ste imeli peti čas svoje predaje. To je po razočaranju v posamičnem sprintu potrditev, ki ste jo želeli?

Zelo vesela sem takega nastopa. To je bil nemara eden mojih najboljših tekov v tej disciplini. Zelo sem zadovoljna s pokazanim. Potrdila sem, da sem dobro pripravljena in v dobri formi. To potrditev sem po sprintu nekako potrebovala. Tekla sem napadalno in tehnično dobro, kar je dokaz, da sem pravi čas ujela vrhunec. Tudi taktično mi je vse dobro uspevalo. Do menjave sem se vedno poskušala preriniti malce v ospredje in s tem pomagati Niki ohraniti dobro pozicijo. Nika je glede na svoje sposobnosti in mladost to znala izkoristiti.

Sprinti štafet se izmenjujejo v kratkih intervalih in poleg hitrosti odloča tudi vzdržljivost, pa ste vseeno držali ritem s tekačicami, ki so mnogo bolj vzdržljive od vas?

To je zagotovo ena najtežjih tekaških disciplin. Sem bila med tekmo kar začudena, da sem med tekmo prehitevala tudi take, ki jih običajno ne. Bila sem zelo močna. Po takem nastopu je to lep občutek.

Razočaranje po sprintu ste že preboleli?

Ja, sem ga morala. Kar je bilo, je bilo. Vedno si govorim, da nekaj časa po slabšem nastopu si še dam za razmislek o tem, potem je treba to pustiti za sabo in prepustiti zgodovini. Prav ekipni sprint je bil tisti, na katerega sem se osredotočila. Ni pa bil klasični sprint v Falunu edini pomemben cilj v sezoni, še nekaj jih je ostalo.

Razmišljate, kaj bi lahko naredili v zasedbi z Vesno Fabjan ali Alenko Čebašek?

Ja, zagotovo je vprašanje, kaj bi bilo z Vesno ali Alenko. Žal nista zdravi. Vesni bi ta proga še kako ustrezala. Tudi z Alenko bi lahko bilo nemara bolje, čeprav je Nika sijajno odtekla. V ekipi nas je več punc, ki smo sposobne odteči dobro v tej disciplini. Sama tej disciplini na treningu posvečam veliko pozornosti, tudi zato, da se sploh uvrstim v ekipo. Ni samoumevno, razen ob takih okoliščinah.