Za vsako napako je bila Tina Maze v zadnjem mesecu močno kaznovana. Anna Fenninger jo napada iz ozadja ter topi zaostanek v skupnem seštevku kot močno spomladansko sonce sneg. Do 22. marca bo sezona zelo stresna, najboljša slovenska športnica pa bo morala pokazati ves svoj repertoar znanja, če bo želela premagati fenomenalno Avstrijko. Največja prednost Črnjanke je, da ima prav vse v svojih nogah, medtem ko največja tekmica čaka na njene spodrsljaje.

Zlata lisica kot prireditev se je letos na tekmovališču pokazala v krasni luči. Pokazala je, za kako veliko prireditev gre, kako je pomembna za Slovenijo. Tina Maze skrbi, da se v zadnjih letih kaže v najlepši podobi, da je primerljiva z največjimi spektakli ženskega dela svetovnega pokala. Ob takšnih prizorih ne more ostati ravnodušna Mednarodna smučarska organizacija FIS, čeprav se zaveda, da je Zlata lisica v sezonskem koledarju vsako leto precej tvegana.

Najpomembnejša pa je Zlata lisica za prihodnost mariborskega smučarskega kluba. SK Branik namreč daje slovenski smučariji največ reprezentantov. Od njega je v veliki meri odvisna slovenska prihodnost. Klub je v močno rdečih številkah preteklosti, za katere nihče ni prevzel odgovornosti. Novo vodstvo, ki mu predseduje ambiciozni Boštjan Tancer, ima vizijo. Klubska prihodnost pa je v veliki meri odvisna od Zlate lisice.