Mezgec je v današnji etapi dokazal svojo odliko: je eden boljših hribolazcev med sprinterji. V razgibani preizkušnji je preživel vse vzpone, v sprintu pa je opravil z vso konkurenco, ciljno črto je prečkal pred nekdanjim svetovnim prvakom Belgijcem Philippom Gilbertom.

"Bil je težek dan, na prvi pogled profila etape nisem verjel, da sem lahko zraven najboljših v cilju, toda trener Aike Visbeek in ekipa so verjeli vame, skrbeli zame cel dan, zato sem jim res hvaležen. Naredili smo načrt, da bom hranil noge za ciljni sprint, samozavest ekipe pa je motivirala tudi mene. Fantje so me pripeljali do položaja pred zadnjim vzponom, kjer najprej nisem mogel slediti vodilnim, toda nisem se vdal. Še z dvema kolesarjema sem napadel iz ozadja, v ospredju je bil moštveni kolega Chad Haga. Bilo je težko, toda do sprinta sem si opomogel. Chad je zaslužen, da sem bil v pravem položaju za sprint," je dogajanje opisal 26-letni Kamničan, ki je prvo etapo končal na 64. mestu.

To je Mezgečeva prva zmaga v sezoni in prva slovenska v letu 2015 na najvišji ravni. Sicer je nekdanji gorski kolesar med profesionalci slavil trinajstič.

Na dirki je nastopal še en Slovenec. Simon Špilak (Katjuša) je bil danes s sedmimi sekundami zaostanka 28. V skupni razvrstitvi je Gastauer imel sedem sekund prednosti pred Gilbertom. Špilak je bil na koncu 22., Mezgec pa 33.