Kralji in San Jose, ekipi, ki se borita za uvrstitev v končnico, sta tekmo odigrala na stadionu ekipe v San Francisco 49ers, ki bo naslednjo leto gostil finale lige ameriškega nogometa NFL (Super Bowl). Zbralo se je kar 70.205 gledalcev, kar je tretji največji obisk tekme v NHL, več se jih je zbralo le na stadionu v Ann Arborju leta 2014 in Buffalu leta 2008.

Prehiteli tekmece

Na začetku tekme je bilo 14 stopinj Celzija, kar pa Los Angelesa ni motilo, da ne bi prišel do sedme zmage, s katero je po točkah ujel tokratne tekmece oziroma jih na lestvici tudi prehitel, saj je ob istem številu točk odigral manj tekem. Zdaj je na sedmem mestu v zahodni konkurenci, toliko točk kot San Jose na devetem mestu pa ima tudi Calgary.

Los Angeles je v prvi tretjini s strelom od daleč v vodstvo popeljal Kyle Clifford, na podoben način, a s težjega položaja, je po slabem posredovanju vratarja Jonathana Quicka (31 obramb) izenačil Brent Burns, končni izid pa je postavil Marian Gaborik. Slovak je na sredini igrišča ukradel plošček tekmecem, sam prodrl proti vratarju Anttiju Niemiju (27 obramb) in ga z močnim strelom tudi premagal.

»Bilo je super, za razliko od lanske stadionske tekme na Dodger Stadiumu v Los Angelesu, ko nismo dosegli niti gola, smo tudi zmagali. Zabavno je igrati pred tako številnim občinstvom, take tekme so posebne. Če pa še zmagaš in ob tem pokažeš še dokaj dobro igro, je vse še lepše,« je po tekmi dejal slovenski zvezdnik in dodal, da je led zdržal le deset minut.

Zmage Washingtona, Philadelphie in Toronta

Na preostalih tekmah je Washington s 3:2 po kazenskih strelih premagal drugo ekipo v vzhodni konferenci New York Islanders, identično se je razpletla tekma Philadelphie in vodilne ekipe v ligi Nashvilla, zmagala je prva, Toronto je po podaljšku s 4:3 odpravil Winnipeg, Montreal, najboljši v vzhodni konferenci, je bil s 3:1 boljši od Columbusa, Ottawa s 4:1 od Floride, New Jersey pa s 3:1 od Caroline.

Edmonton je doma izgubil proti drugi ekipi zahodnega dela lige Anaheimu z 1:2, Dallas po podaljšku s 6:7 proti Detroitu, Arizona z 2:4 proti tretji ekipi vzhodne konference Tampa Bayu, St. Louis, tretji na zahodu, pa z enakim izidom proti Pittsburghu.