PRIDRUŽITE SE, PRVI MESEC SAMO 1 EUR
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Smučanje - Saalbach - Superveleslalom (M)

Jansrud K.-Reichelt H.
2
Avstrijci so v Saalbachu edini trenirali nekaj dni pred novim letom, zato imajo pred ostalimi prednost, kar se je lepo odrauilo na včerajšnjem smuku, ko se je po dolgem času zgodila trojna avstrijska zmaga. Reichelt je bil tretji, danes pa bo skušal v svoji najljubši disciplini kar lepo zmagati. Ta težka proga, polna valov in skokov, mu ne dela toliko težav kot Jansrudu, ki je po SP očitno bolj slabo pripravljen. Včeraj je bil šele 14.

Smučanje - Saalbach - Superveleslalom (M)

Paris D.-Franz M.
2
Še ena stava na domačina. Franz je bil včeraj po smuku kar malo razočaran, saj sta ga le dve stotinki ločili od prve zmage v svetovnem pokalu. Danes bo imel še eno priložnost za dokazovanje, a dvomim, da se bo spet povzpel na oder za zmagovalce, bi pa lahko prišel med najbolših deset. In to bi moralo zadostovati za uvrstitev pred Italijana, ki že od začetka SP tekmuje v "krču", včeraj pa je dodal še odstop.

Smučarski tek - Falun - Ekipni šprint (M)

Italija-Švica
1
Italijani imajo tule po moji oceni precej večjo prednost, saj polovico ekipe tvori trenutno eden izmed najboljših šprinterjev v prosti tehniki, Federico Pellegrino, svoje bo dodal še Noeckler, s katerim se dobro poznata, saj prihajata iz istega kluba. Uvrstil bi ga po moči nekako tja, kot oba Švicarja, medtem ko Pelegrino res odstopa in verjamem, da bo naredil tisto potrebno razliko, da bodo Italijani spredaj.

Smučarski tek - Falun - Ekipni šprint (Ž)

Finska-Švica
1
Še en par iz ženskega dela štafete. Finsko zastopa zelo spodoben par Kyllönen, Sarasoja, ki po moči v drsalni tehniki sicer morda celo malce zaostaja za Van der Graafovo, a je močno sumljiva druga Švicarka Seraina Boner, ki vrhunskih rezultatov v šprintu nima, saj ji bolj ležijo dvzdržljivostne trase. Lepa kvota!

Smučanje - Maribor - Slalom (Ž)

Maze T.-Strachova S.
1
Tina je po včerajšnjem odstopu odločena, da danes popravi vtis in verjamem, da ne bo igrala le stranske vloge. Pričakujem jo tik pod odrom za zmagovalke, morda celo na njem, kjer bi ji družbo utegnili delati Mikaela Shiffrin, moja izbira pa je še Frida Hansdotter.