Celjski rokometaši so zmagali na zadnji sezonski tekmi v najbolj imenitnem klubskem tekmovanju na stari celini. Tekmeci iz Čehova jim navkljub močnemu odporu in po povprečni obojestranski predstavi na koncu vendarle niso bili kos, po "revialni" tekmi, ki ni imela pravega tekmovalnega naboja pa so slovenski prvaki osvojili končno peto mesto v tako imenovani "skupini smrti" in se niso prebili v osmino finala. Iz skupine C so se v izločilne boje prebili madžarski Veszprem, makedonski Vardar iz Skopja, nemški Rhein-Neckar Löwen in francoski Montpellier.

Slovenski prvaki so na desetih tekmah dvakrat premagali Čehovske medvede in enkrat Rhein-Neckar Löwen, po dvakrat izgubili z Vardarjem, Montpellierjem in Veszpremom ter še enkrat z nemško zasedbo iz Mannheima.

Uvodna celjska postava - na vratih Matevž Skok, na krilnih položajih Luka Žvižej in Blaž Janc, na mestu krožnega napadalca Vid Poteko in na zunanjih položajih Ivan Slišković, Miha Zarabec in David Miklavčič - je dokaj medlo odprla tekmo in že po treh minutah zaostala z 1:3. V celjski obrambi 5-1 je kapljalo in curljalo na vse strani, domača ekipa je vse gole prejela s šestmetrske črte. Tudi igra v napadu ni bila tekoča, navkljub temu pa je po dveh zaporednih golih Janca dve minuti kasneje izenačila na 3:3.

A nato so znova močno popustili, hitro so prejeli tri gole in zaostali s 3:6, trener Branko Tamše pa je zahteval minuto odmora in spremenil uvodno obrambo v 6-0. Ta je onemogočila podaje na šestmetrsko črto, a Rusi so bili nevarni tudi z zunanjih položajev, pa tudi Skok ni bil posebej razpoložen.

Celjani so se v prvi polovici tekme pošteno mučili, tekmece so v 16. minuti resda ujeli na 10:10, a nato znova naredili nekaj osnovnošolskih napak in si v 22. minuti pridelali zaostanek štirih golov (10:14), o njihovi zadregi na igrišču pa zgovorno priča dejstvo, da med 16. in 24. minuto sploh niso dosegli gola, ob tem so zastreljali še tri sedemmetrovke, navkljub bledi predstavi pa se na velik odmor odpravili s sanjskim zaostankom enega gola (14:15).

V začetku drugega polčasa se podoba na igrišču ni bistveno spremenila. Celjani so resda nekoliko dvignili igro v obrambi, vratar Urban Lesjak je nanizal nekaj obramb, a igra v napadu jim ni in ni stekla, kar so "bledi" Rusi s pridom izkoristili in do 40. minute tekme vseskozi imeli prednost enega do dveh golov.

Slovenski prvaki so v zadnjih dvajsetih minutah vendarle zadeve postavili na "pravo mesto". Rusi so v 42. minuti ostali brez Aleksandra Derevena, ki je prejel rdeč karton, Celjani pa so dve minuti kasneje po golu Blaža Blagotinška iz nasprotnega napada prvič na dvoboju povedli z 20:19. V nadaljevanju niso blesteli, a najbolj pomembno je, da so v finišu strnili svoje vrste in si v 55. minuti priigrali vodstvo štirih golov (27:23) ter razrešili vse dvome o zmagi.

V celjski ekipi sta bila najbolj učinkovit Slišković in Janc, oba sta dosegla po šest golov.