Ljubljančani so praktično vse možnosti za napredovanje v izločilni del tekmovanja že zapravili. Nekaj že s slabo osnovo in zadnjim mestom po prvem delu, večino pa s tremi porazi na štirih tekmah drugega dela. Danes so se podali na oddaljeno gostovanje v Dornbirn, kjer so doživeli še en poraz in se spet preselili na rep lestvice.

Gostovanja v Dornbirnu so bila za slovenske prvake vselej misija nemogoče. Tokrat so bili Ljubljančani prepričani, da se lahko ponovi zgodba iz Innsbrucka, še posebej, ker so domači igrali brez nekdanjega zmaja Chrisa d'Alvisa, ki je bil velikokrat ključna oseba pri zmagah.

A vse skupaj se je začelo slabo, s prekrškom Igorja Cvetka. A je Olimpija kazen brez težav zdržala, Miika Wiikman pa je bil brez pravega dela. Po priložnosti zmajev, streljal je Tom Zanoški, so zagospodarili domači, a je ljubljanski vratar ustavil dva prodora Dornbirna. Izkazal pa se je tudi domači vratar Nathan Lawson ob strelu Hunterja Bishopa. Olimpija je zdržala tudi drugo izključitev ob koncu prvega dela.

V drugi tretjini pa bi zmaji nato morali zdržati le še 17 sekund, a so dobili gol po prvi akciji Dornbirna že v 13. sekundi. Po zadetku so domači silovito napadli, drugi gol je visel v zraku, dosegli pa so ga v 33. minuti. Takrat je bilo že jasno, da se bo Olimpija težko izvlekla, a so so zmaji hitro zbrali, Zanoški je bil neuspešen sam pred vratarjem, pozneje pa je imela še nekaj priložnosti, a brez natančnega strela.

Na začetku tretje tretjine pa je na led pridrsala povsem drugačna zeleno-bela zasedba. V 42. minuti je Rok Leber nevarno meril, dve minuti pozneje pa je po strelu Bishopa isti igralec zadel za priključek.

Domači pa so potem spet pritisnili. Ključni trenutek je bila 49. minuta, ko sta veliki priložnosti zapravila Aleš Mušič in Bishop. Ker ni bilo več prostora za manevriranje, so gostje že tri minute pred koncem potegnili vratarja iz gola in sicer nevarno pletli akcije pred golom gostiteljev, ki pa so nato le pobegnili in zadeli. Ljubljančani so še skušali nemogoče, spet igrali brez vratarja in pet sekund pred koncem prejeli še četrti zadetek.

Že v nedeljo čaka Ljubljančane nov obračun z istim tekmecem, saj se bodo v 6. krogu pari le obrnili, tako da bodo Avstrijci v nedeljo gostovali v Tivoliju.