Če je vaša bivalna enota starejša od 15 let, je prav, da preverite funkcionalnosti in dotrajanost vaših oken ter vrat. Znaki, ki jih ne morete spregledati, so težave z zapiranjem in odpiranjem, nabiranje plesni na robovih okvirov ali problem z zadrževanjem toplote v prostoru.

Zamenjavo oken večinoma podaljšujemo

Ljudje smo navadno zelo previdni, ko gre za posege v bivalni enoti. Zamenjave večinoma podaljšujemo. Vlaga in plesen na robovih opozarjata, da termika v bivalni enoti ni primerna, poleg tega vlaga povzroča škodo na stenah okoli oken. Pogosta težava so obrabljeni mehanizmi, težave z odpiranjem in ne nazadnje tudi s čiščenjem oken in vrat. UV-sončni žarki večinoma prihajajo skozi okna in dolgoročno povzročajo poškodbe notranje opreme in tal.

Kvaliteto okna najlažje preverimo tako, da se približamo oknu. Kvalitetno okno bo poleti zadrževalo toploto zunaj, pozimi pa skrbelo za zadrževanje vdora hladnejšega zraka. Napravite preizkus in preživite 15 minut ob oknu, bodisi ko je zunaj hladno bodisi ko pripeka vročina. Če vas bo zeblo, oziroma vas bo oblivala vročica, preverite, kako do energetsko bolj učinkovitega okna!

Nekoliko manj ključen dejavnik, pa vseeno pomemben, je estetski videz vašega okna. Dober proizvajalec oken vam bo poleg najprimernejšega materiala znal ponuditi tudi dekor. Tako boste poskrbeli za prijeten in topel dom ter lep videz vašega doma.

V vrhu proizvajalcev stavbnega pohištva

Podjetje AJM okna-vrata-senčila d.o.o. je slovensko družinsko podjetje s 25-letno tradicijo ter izkušnjami na področju garancijskih in servisnih storitev. Uporaba kakovostnih materialov, natančna izdelava in velik izbor izdelkov ga uvrščajo v sam vrh proizvajalcev stavbnega pohištva. Je tudi eden izmed med vodilnih ponudnikov PVC- in ALU-stavbnega pohištva v Sloveniji ter v tem delu Evrope. Vsa okna in vrata so izdelana v Sloveniji.

Kakovost izdelkov in zadovoljstvo kupcev z njimi dokazujeta tudi prejeta certifikata Trusted Brand (o zadovoljstvu kupcev) in Best Buy Award (odlično razmerje med kakovostjo in ceno).

Trenutno lahko kupci izkoristijo ponudbo ugodnejše cene stekla, in sicer za ceno dvoslojnega stekla ponuja podjetje AJM okna-vrata-senčila troslojno steklo. Poleg tega pa še dodaten 8-odstotni popust v primeru plačila naročila v sedmih dneh od izdane ponudbe ali 5-odstotnega za plačilo v desetih dneh.