Viralna fotografija Cindy Crawford sicer ni sveža. Nastala je že leta 2013, ko so jo fotografirali za mehiško izdajo revije. Kdo je njene nepopravljene fotografije objavil na spletu, ni znano, a lepotico zdaj vsi hvalijo, ker je tako sproščena glede svojega telesa in staranja.

Prva je fotografijo na twitterju delila britanski voditeljica Charlene White, ki je Cindy pohvalila, da je še vedno videti odlično. »Ženske so različnih oblik in velikosti. Mislim, da je pomembno, da vidimo vse te razlike tudi v revijah, zato da bodo ljudje vedeli, kako so videti resnični ljudje,« je pojasnila Whiteova. Tudi igralka Jamie Lee Curtis je bila navdušena nad fotografijo. »Lepota je resnica in resnica je lepa,« je zapisala igralka, ki tudi sama nima nobenih težav s spremembami.

Ob objavi nepopravljene fotografije mnogi zdaj zahtevajo, da se spremenijo standardi in da nerealistične fotografije žensk izginejo iz modnih revij. Te naj bi kvarile podobo, ki si jo mlada dekleta ustvarijo med gledanjem fotografij žensk v revijah.

Na objavo in pohvale pa se še ni odzvala Cindy Crawford. Pred časom je le izjavila nekaj besed o staranju: »Mislim, da se moraš v različni starosti naučiti, kako uživati v svoji koži.« To naj bi manekenka dosegla s trdno zvezo, materinstvom in skrbjo za svoje telo in dušo.

»Nimam prsi, ne oblin«

Igralka Keira Knightley je lani pozirala zgoraj brez pred fotografskim objektivom revije Interview. Bralcem je hotela pokazati, kakšne so v resnici videti njene dojke. Te so namreč za različne revije ponavadi večali, njenemu suhljatemu telesu pa so dodali tudi obline. Z neobdelanimi fotografijami je napovedala vojno spremembam, zaradi katerih meni, da je videti nenaravna. »Mislim, da so ženska telesa bojišča. In fotografija je delno odgovorna za to,« je pojasnila.

Računalniškemu spreminjanju fotografij so javno nasprotovale tudi igralka Jamie Lee Curtis, pevka Lorde in igralka Kate Winslet. Na naslovnici revije GQ leta 2003 je Kate videti izredno suha, kasneje pa je pojasnila, da ji je fotograf dal polaroidni posnetek, s katerem je mogoče primerjati fotografijo na naslovnici in ugotoviti, da so ji debelino nog zmanjšali za tretjino.